Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Pere Tarrés) El Moviment de Centres d’Espais Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés ha posat en marxa "Fem camí", una nova eina que treballa l’espiritualitat i l’animació de la fe entre els monitors i monitores i els infants. La guia desenvolupa aquests aspectes a través del joc. Aquesta nova eina serveix per ordenar el material elaborat fins ara i per introduir noves activitats i metodologies a les propostes que ja treballaven els diferents centres d’esplai del MCECC.

"Fem camí" és un recull de materials i recursos que ofereix diverses opcions i permeten que cada centre d’esplai esculli entre un nivell més inicial (beginner) i més avançat (pro), segons s’adreci a monitors i monitores o bé infants.

Els centres que formen part del MCECC tenen l’oportunitat de comptar amb noves propostes per treballar des d’una perspectiva innovadora i adaptada a les seves necessitats.

La dinàmica de "Fem camí" es desenvolupa a través de preguntes sobre els moments de celebració de la fe que es poden viure en un centre d’esplai, com són els viatges, les benediccions a taula, les reunions, el moment del bon dia i la bona nit, l’acció de gràcies, el temps litúrgic, la natura o l’eucaristia. Per a cada una d’aquestes situacions es plantegen propostes concretes d’animació de la fe, com ara temes de debat, cançons o propostes d’activitats. L’objectiu d'aquest aplicatiu és aprofundir progressivament en la vivència de la fe dels participants durant les activitats dutes a terme als centres d’esplai.

Podeu consultar l’eina i explorar les seves utilitats al web: bit.ly/femcami