Vés al contingut
Catalunya Religió

(Gencat) El pròxim dissabte 24 de març comença una nova edició del cicle de concerts de Música Sacra a la Col·legiata de Sant Vicenç del Castell de Cardona. El festival està dedicat a la recuperació i a la divulgació del patrimoni musical sacre europeu alhora que contribueix a donar visibilitat al patrimoni cultural català. Com cada any, s’escoltaran algunes de les obres més conegudes i destacades de la història de la música religiosa.

El tret de sortida serà aquest dissabte a les 18.30 hores amb el concert La veu i les melodies religioses. La soprano Soledad Cardoso, deixebla d'Alfredo Kraus i Teresa Berganza a l’Escuela Superior de Música Reina Sofía, acompanyada de la formació Ensemble Confluència Sonora, interpretarà obres de J. S. Bach, G. F. Händel, W. A. Mozart, C. Franck, C. Gounod i P. Mascagni.

El diumenge 25 de març, a les 19 hores, a l’església parroquial de Sant Miquel, la Coral Cardonina posarà música a l’espectacle Passió, oratori sobre la passió i mort de Jesucrist. El concert comptarà amb l’actuació de l’organista Francina Ribas i inclourà peces de J. S. Bach, J. Stainer, G.P. Palestrina, J. Freixes i J. M. Casafont, entre d’altres. La direcció i la dramatúrgia aniran a càrrec d’Ovidi Cobacho Closa. La producció visual és obra d’Albert Farré amb el suport de Cinema Amateur Cardoní.

El cicle finalitzarà el dissabte 7 d’abril, a les 18.30 hores a la Col·legiata de Sant Vicenç, amb un recital de la Coral Cantiga, que posseeix una de les més llargues trajectòries en la música coral catalana i la música religiosa del romanticisme. Dirigida per Pep Prats, oferirà un concert en el qual experimentarà amb les diferents acústiques de la Col·legiata. El recital reivindicarà obres dels grans autors del romanticisme alemany i també dels grans compositors catalans del segle XX, com Frederic Mompou i Pau Casals.

El Cicle de Música Sacra de Cardona està organitzat per l’Ajuntament de Cardona, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, i la Fundació Cardona Històrica i vol contribuir a la recuperació i a la divulgació del patrimoni musical sacre europeu. Un cicle que contribueix, també, a donar visibilitat, dinamitzar i apropar a la ciutadania i al món local el patrimoni cultural català.

Castell de Cardona

El castell de Cardona, és un dels conjunts monumentals més importants de Catalunya, gestionat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. El pas de la història ha deixat la seva empremta a cada racó del castell de Cardona: la torre de l'homenatge on perviu el castell comtal, l'església, testimoni de la canònica, el pati gòtic del palau dels ducs de Cardona, les muralles de la guerra de Successió o el Parador que reconverteix en hotel les dependències militars. L'element més destacable del conjunt és, però, l'església de Sant Vicenç, construïda al segle X per acollir una comunitat de canonges, sota el patrocini dels senyors de Cardona. La unitat de la seva construcció l'ha convertit en una de les joies del primer romànic català.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.