Vés al contingut
Catalunya Religió
agramunt-caritas-4
Fotografia: Càritas Urgell.
Galeria d'imatges

Càritas d'Urgell L'escola Mare de Déu del Socós d'Agramunt ha tingut la possibilitat d'impulsar el projecte educatiu de Càritas diocesana d'Urgell 'Treballem els valors' aquest dijous 25 de gener. Un projecte format de tallers per alumnes de 3r a 6è de primària que han estat conduïts per Marta Fortuny i Xavier Bonet, coordinadora general i coordinador de comunicació i participació.

El taller 'Teixint un pensament sostenible', ha posat un fort accent en la reflexió sobre l’impacte ambiental de les decisions sobre la roba que porta cadascú. Amb l’objectiu de generar actituds positives i actives en els nens i nenes, aquests tallers han buscat conscienciar sobre la necessitat de canviar les actituds per reduir la petjada de carboni en el planeta.

A través d’activitats participatives, s'ha fomentat la comprensió dels petits gestos individuals que poden contribuir a un futur més sostenible, impulsant la consciència col·lectiva cap al respecte pel medi ambient.

“Convidem altres escoles a sumar-se a aquest moviment per fomentar la consciència col·lectiva”

El taller 'Jo com tu' s'ha centrat en la promoció de la igualtat i la solidaritat com a elements clau per a la construcció d’una societat justa i equitativa. S’ha explorat la possibilitat de millorar l’accés als recursos bàsics i garantir una distribució més equitativa mitjançant la transició del sistema d’ajuda d’alimentació cap a targetes moneder.

A més, s'ha subratllat la importància de captar fons per a iniciatives que aborden aquestes qüestions, assegurant un suport continu als projectes que busquen millorar les condicions de vida per a aquells més necessitats. A través d’aquestes accions, es pot fer una contribució significativa a la construcció d’una societat més justa i solidària.

Els tallers han comptat amb la presència del delegat de Càritas i rector d’Agramunt, Jaume Mayoral.

Per a Càritas Urgell, la iniciativa ha demostrat que l’educació en valors "és fonamental per construir una societat més justa i sostenible". "Convidem altres escoles a sumar-se a aquest moviment, fomentant la consciència col·lectiva i treballant estretament per a un futur millor", expressen.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.