Vés al contingut
2 Catalunya Religió dt. 29/11/2022
caritas-urgell-tremp
Fotografia: Bisbat d'Urgell.

Càritas Urgell El president de Càritas Diocesana d'Urgell i bisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, ha presidit l'acte de presentació del nou pis d'acollida transitòria de l'entitat a Tremp. “Aquest és un pis que vol donar una resposta integral, mentre les famílies no disposen de mecanismes propis per a capgirar les circumstàncies”, ha explicat el director voluntari de Càritas d'Urgell, Josep Casanova, en l'acte que ha tingut lloc aquest dilluns.

Casanova ha posat en relleu que aquest és un pis que s’afegeix als altres dos ja funcionant a les poblacions de Balaguer i La Seu d’Urgell. Uns pisos que "han donat un resultat òptim pel que fa al servei que es pot donar a les famílies i persones en un moment de crisi".

El pis ha comptat amb una inversió de 13.000 € per ser renovat

Per la seva banda, Vives ha felicitat la parròquia per la cessió d’aquest pis durant vint anys a Càritas. Per a ell, es tracta d'un gest que obre noves expectatives i opcions a persones reals que pateixen. "L’Església a Tremp ha estat sempre molt sensible vers els que pateixen", ha dit el bisbe d'Urgell. Aquesta preocupació va fer que es materialitzés, fa 500 anys, una institució com la Fundació Fiella, que "ha donat aixopluc i suport a les persones grans de manera continuada i que ha prestat un gran servei a la societat".

En aquest sentit, l'arquebisbe Vives ha reflexionat sobre la importància de la Fundació, una de les més històriques de Catalunya: "Ha estat i continua vigent en els seus postulats inicials de caritat cristiana". Sobre el difícil moment pel qual ha passat en el darrer any, Vives ha refermat el seu suport i confiança que les coses es resolguin adequadament per evitar més patiment a les persones afectades. L’arquebisbe ha apuntat la seva satisfacció de veure com les famílies són ajudades a través d’una instal·lació com la d’aquest pis, en el qual s’hi han invertit 13.000 euros per a renovar-lo i condicionar-lo, i per moblar-lo adequadament.

Una solució per a persones en situació de vulnerabilitat màxima

Durant l'acte s'ha vist un vídeo en què s'ha mostrat l’abans i després de la remodelació del pis de quatre habitacions. L'habitatge pot acollir una o dues unitats familiars. S’hi han fet millores en la conducció de gas, s’ha instal·lat una nova caldera d’aigua sanitària i calenta, s’han renovat electrodomèstics, s’ha pintat integralment i s’hi han realitzat petites reparacions.

El pis col ser una solució per a les persones en situació de vulnerabilitat màxima, en estada limitada no superior a 6 mesos. S’ofereix des de Càritas d'Urgell juntament amb suport emocional i acompanyament en la formació laboral així com d'ajuda en la gestió social. Les persones que hi viuen són acompanyades en tot moment per un tècnic responsable del projecte que també du a terme funcions de supervisió.

A més de Casanova i l'arquebisbe Vives, a l'acte hi han assistit la coordinadora general de Càritas, Marta Fortuny, la responsable del centre, Amanda Zamora; la regidora de Benestar, Cohesió social i Igualtat de Tremp, Rosa Melines; la regidora de Comunicació i Participació Ciutadana de Tremp, Anna Martínez; i els regidors Jaume Catalán, Joaquim Majoral i Silvia Romero, que també és diputada al Parlament de Catalunya. També el rector i arxipreste del Pallars Jussà Antonio Facerias i el capellà de l’Acadèmia de Suboficials i l’arxipreste del Pallars Sobirà. Hi han assistit també voluntaris i molts veïns de la població que s’hi van fer presents.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.