Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida) La capella del cementiri de Lleida, ha acollit el matí del 28 de setembre, l’eucaristia de la festa litúrgica del beat Francesc Castelló i commemoració del 83 aniversari del seu martiri, ocorregut el 29 de setembre de 1936.

L’eucaristia, que volia commemorar  també la jornada dels màrtirs de Lleida,  ha estat presidida per Gerard Soler, vicepostulador de la causa de beatificació del beat Castelló i concelebrada per altres cinc preveres, entre ells Joan R. Ezquerra, director del secretariat per a les causes dels sants. En una breu intervenció al finalitzar la celebració, Ezquerra ha anunciat que a finals d’aquest any el procés de beatificació de 169 màrtirs lleidatans, sacerdots i seglars iniciat el 2006 i ja gairebé en la seva fase final, serà finalment presentat a la congregació per a les causes dels sants de Roma a finals d’aquest any, per tal de que rebi l’aprovació definitiva dels cardenals  i obri així el camí per a la posterior beatificació, que haurà de determinar el papa Francesc.

Tot seguit, els concelebrants i fidels, entre ells alguns familiars dels màrtirs, van traslladar-se fins la fossa comuna on reposen les despulles del beat Francesc Castelló i d’altres 15 beats i màrtirs lleidatans, entre ells les del bisbe màrtir de Lleida el beat Salvi Huix Miralpeix. Davant la placa que assenyala l’indret de la sepultura del jove màrtir lleidatà i de la resta del màrtirs, va fer-se una pregària i després de cantar el Crec en un Déu, tothom deposità un clavell damunt la làpida commemorativa.

L’acte va culminar davant una segona placa,  la que recorda en la mateixa fossa comuna els 26 màrtirs claretians allí sepultats i que foren beatificats a Barcelona el 21 d’octubre de 2017. El claretià Josep Vilarrubias qualificà l’indret com “un gran  relíquia martirial, no solament per commemorar els fets i admirar l’heroïcitat dels màrtirs, sinó sobre tot per a refermar la nostra crida, com la d’ells, a ser testimonis compromesos de l’Evangeli”.