Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Pere Tarrés) Ahir es va celebrar el Dia Universal dels Drets dels Infants, data que commemora l’aprovació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant per part de l’Assemblea General de les Nacions Unides, i justament aquest any se celebra el 30è aniversari d’aquesta Convenció. És per això que cada any es celebren diverses activitats arreu del territori català que tenen com a objectiu sensibilitzar sobre el veritable significat d’aquesta data i reclamar que es garanteixin els drets dels infants, que avui en dia i a casa nostra, continuen sent vulnerats. Aquesta commemoració és també una oportunitat més per reivindicar el dret al lleure i la importància d’aquest en el desenvolupament social i educatiu dels infants.

Els drets dels infants van marcar el centre d’interès de les activitats que la Fundació Pere Tarrés organitzà ahir a la tarda al barri de Poblenou de Barcelona amb motiu d’aquesta efemèride. Al Centre socioeducatiu Poblenou s'hi celebrà una jornada conjunta amb infants i les seves famílies amb l’objectiu de descobrir els drets dels infants. L’activitat va consistr en una una gimcana pel Centre i per l'entorn voltants que va incloure diverses proves expressament ideades per esbrinar què signifiquen alguns dels drets que recull la Convenció dels Drets dels Infants.

El 20N, res a celebrar

A banda d’aquesta activitat, la Fundació Pere Tarrés va commemorar també el Dia Universal dels Drets de l’Infant amb diverses activitats a Tarragona. I les activitats emmarcades en la jornada d’ahir continuen els propers dies: aquest divendres, el Centre socioeducatiu Poble-sec de la Fundació Pere Tarrés realitzarà una gimcana semblant a la de Poblenou amb infants i famílies. D’altra banda, dissabte 23 de novembre també hi ha previstes dues activitats més, organitzades pel Moviment de centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació: una trobada d’Infants dels centres d’esplai a Tarragona i una gimcana per als esplais a la ciutat de Lleida.

Les diferents activitats tenen l’objectiu de posar en l’agenda pública la data del 20 de novembre, sobretot pel fet que la Fundació Pere Tarrés recorda un any més que les dades ens indiquen que no tenim motius de celebració: una de cada quatre llars amb fills es troba en risc de pobresa, una xifra que augmenta en les famílies monoparentals o d’origen immigrat. L’entitat té molt clar que la infància és la baula més feble de la nostra societat i que cal destinar tots els recursos a protegir-la i a garantir que aquests drets que avui commemorem siguin plenament garantits i no es vulnerin.