Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

  SORTIM A NAVEGAR

 

         Deixem ja el port del mes d’agost i, en el nostre petit veler,  sortim a navegar. El vent és una mica fort, de ponent. Abans tenia un nom molt poètic, avui en diuen “síndrome postvacacional”. La seva bufada provoca cansament, enyorança i poques ganes de fer feina. No durarà massa perquè el llevant està anunciat, i ens porta un canvi de temps i d’humor.

         Després de sopar, peix i aigua de Viladrau (per cert, treta d’una font de muntanya), hem obert el mapa de navegació i l’hem estès sobre la taula. Aquest mapa té dues parts: la primera conté la ruta i la previsió del temps segons estadístiques dels anys anteriors, i la segona, alguns consells de navegació.

         La ruta. El primer port es diu “Port Inici” i es refereix al començament del curs escolar. Després seguirem navegant amb mar molt moguda durant l’octubre, a partir de l’illot “12 d’Octubre” entrarem en un temps de molta activitat, encara que podrem descansar al port del “Pont de Maria Immaculada”, passat el qual anirem cap al nord fins a les illes anomendes del “Nadal”. Mar imprevisible, amb cops de vent tempestuosos. Vindran els reis a visitar-nos i, passades les festes, anirem fent camí en mig dels corrents marítims del nou hemisferi, del qual en diuen “La Pujada de Gener”.

         Passarem per Cendra, Quaresma i Setmana Santa fins fer port a les illes de Pasqua, ja en plena primavera. Són illes molt habitades per mones. Arribaran les primeres caloretes i farem parada sorollosa al golf de “Sant Joan”, conegut amb el nom de la gran gresca. Després enfilarem pels mars de les calors fins retornar a un nou agost i noves vacances.

         Consells de navegació. En temps durs i desolats, que n’hi haurà, NO FER MUDANÇA. En temps forts, alegres i consolats, GAUDIR I AGAFAR NOVES ENERGIES.

         Sempre TOTHOM ÉS IMPORTANT. Quan perdem l’orientació CERCAR L’ESTEL POLAR, TAMBÉ ANOMENAT MARIA. Donar preferència ALS MÉS DÈBILS. Tenir a mà i meditar EL LLIBRE DE LA PARAULA, i en el cor i la ment, la confiança en EL SENYOR. Que el nostre viatge sigui COMUNITARI I AMB BON HUMOR.

AMIGUES I AMICS, NAVEGUEM JUNTS EL CURS 2018-2019.