Vés al contingut

Dintre de poques hores arribarà al seu final l’any 2015. És ja a punt de caure la darrera fulla del seu calendari. Un any que resta a la foscor del passat, del que va ser i ja no hi és.

Hi ha un silenci general en el veïnat, com aquell que precedeix a les tempestes d’estiu. Molta gent és a casa sopant i esperant l’espetec de les campanades que donaran el senyal de sortida d’una festa que pot esdevenir una mica histèrica. Molts perdran els papers i ompliran el seu cos i la seva ment d’alcohol i altres substàncies.

Prefereixo en aquest breu temps que em resta d’any recollir-me, ni que sigui per una estona, per donar-te gràcies, Déu, per la vida, pel moviment incansable del cor, per tots els dies o moments de goig, i per tant de bé positiu que s’ha fet a la humanitat durant aquest dotze mesos arreu del món. Després segurament sortiré cap a la festa popular.

Milers d’homes i dones de tots els continents i cultures han fet aportacions constructives amb el seu treball, la seva fidelitat, el seu sacrifici personal, la seva gratuïtat, posant el cor, la ment, el cos, la creativitat i l’estudi al servei dels altres. La major part d’ells i d’elles han viscut amagats, no han sortit mai en cap mitjà de comunicació, són anònims; i ells i elles no sols sostenen el món, sinó que el fan progressar en el vertader sentit del humanisme.

Sí, no tot és així, ni molt menys. Podria fer una llarga i inacabable llista de tots els horrors i injustícies. Quan ho consideres rectament t’entren molts dubtes sobre la condició humana i les seves capacitats destructives, del nostre egoisme frenètic.

I, amb tot, en aquest fi d’any, t’agraeixo, Senyor, tantes inspiracions, mocions, crides, gràcies i ajuts que ens dones, movent persones des de dintre, sabent-ho o no, per tal de que el teu Regne vagi arribant. Oh, Déu, has fet hores extres en el nostres cors durant el 2015. Has respectat la nostra llibertat i autonomia. Sabem que seguiràs inspirant o movent persones durant el 2016, i tots els anys, dia a dia, fins a la fi dels temps. Ens ho vas prometre. GRÀCIES.

Per a la meditació personal

1. Tres o quatre fets més importants i significatius del 2015 a la meva vida, que no voldria oblidar i que són signes de futur.

2. Tres o quatre fets col·lectius que han sigut importants a nivell social, polític i de drets humans.

3. Persones que han marxat d’aquest món i que restaran sempre en el nostre cor. Un nou adéu aquesta nit. En especial els morts per la violència de gènera, de les guerres, de refugiats...etc

4. Quins són els desigs més profunds del meu cor ara que mor l’any i comença l’any nou.

5. Què voldria que arribés a ser Jesús per a mi en el 2016.

6. Li presento al Senyor les persones que estimo o vull estimar. Aquelles també que em sembla que més ho necessiten.

7. Dintre d’un any, si visc, què voldria haver viscut i fet en el 2016.

Acabar amb un parenostre.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.