Vés al contingut

notícies relacionades

gaza

Cristianisme i Justícia convida a superar la indiferència davant del dolor aliè

CRISTIANISME I JUSTÍCIA | El centre d’estudis Cristianisme i Justícia ha publicat aquest divendres la seva reflexió de cap d’any, que porta per títol 'Davant del dolor dels altres: aturem-ho tot!'. El conflicte de Hamás i Israel ha marcat l'agenda política i social, i des de l'entitat destaquen la impassivitat al dolor de la majoria de la societat.

cristianisme-justicia-cap-d'any-fraternitat

Cristianisme i Justícia reivindica el moviment com a símptoma d’humanitat i fraternitat

CRISTIANISME I JUSTÍCIA | El centre d’estudis Cristianisme i Justícia ha publicat aquest dimecres la seva reflexió de cap d’any, que porta per títol '(Com)moguts per la realitat'. L’encapçala amb un llistat de titulars publicats als mitjans de comunicació al llarg del 2022, i que constaten la dificultat si no heroïcitat d’acabar l’any una declaració sense caure en el desànim i el nihilisme.

Cristianisme i Justícia aposta per la fraternitat després de la pandèmia

(Cristianisme i Justícia) El Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia ha publicat aquest dimarts la seva declaració de cap d’any amb el títol ‘Postpandèmia: una oportunitat per la fraternitat’. Més que oferir una reflexió sobre què ha passat aquest any, aquesta vegada el centre ha volgut resignificar els lemes que ens han acompanyat al llarg dels darrers 10 mesos, marcats per la situació de la pandèmia de la Covid-19.

Les benetes de Montserrat: “No podíem acabar l'any anant a dormir”

(Laura Mor –CR) Acomiadar el 2017 i començar el 2018 pregant pel món. És la proposta que fan les monges benedictines de Montserrat a qui vulgui formular aquesta festa de traspàs en clau cristiana. Lectura de salms, música, cant i silenci. I també una projecció d'imatges de l'any que s'acaba. Fer memòria, contemplar i passar pel cor el desig de la pau.

Bon any des del barri de Bellavista, una església en sortida

(Laura Mor –CR) Caminar pel barri de Bellavista acompanyat dels parroquians de Sant Francesc d'Assís implica aturar-se a cada passa. Tenen coneguts arreu, als qui saluden amb espontaneïtat. No fan teatre. Estan acostumats a fer vida al carrer i se'n senten part. Coneixen les virtuts d'un territori que manté la convivència malgrat les adversitats. Amb aquest exemple d'Església en sortida, CatalunyaReligió.cat felicita als lectors el nou 2016 que comença.

panoràmica

Veure la fe