Vés al contingut

notícies relacionades

cristianisme-justicia-cap-d'any-fraternitat

Cristianisme i Justícia reivindica el moviment com a símptoma d’humanitat i fraternitat

CRISTIANISME I JUSTÍCIA | El centre d’estudis Cristianisme i Justícia ha publicat aquest dimecres la seva reflexió de cap d’any, que porta per títol '(Com)moguts per la realitat'. L’encapçala amb un llistat de titulars publicats als mitjans de comunicació al llarg del 2022, i que constaten la dificultat si no heroïcitat d’acabar l’any una declaració sense caure en el desànim i el nihilisme.

Cristianisme i Justícia aposta per la fraternitat després de la pandèmia

(Cristianisme i Justícia) El Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia ha publicat aquest dimarts la seva declaració de cap d’any amb el títol ‘Postpandèmia: una oportunitat per la fraternitat’. Més que oferir una reflexió sobre què ha passat aquest any, aquesta vegada el centre ha volgut resignificar els lemes que ens han acompanyat al llarg dels darrers 10 mesos, marcats per la situació de la pandèmia de la Covid-19.

Les benetes de Montserrat: “No podíem acabar l'any anant a dormir”

(Laura Mor –CR) Acomiadar el 2017 i començar el 2018 pregant pel món. És la proposta que fan les monges benedictines de Montserrat a qui vulgui formular aquesta festa de traspàs en clau cristiana. Lectura de salms, música, cant i silenci. I també una projecció d'imatges de l'any que s'acaba. Fer memòria, contemplar i passar pel cor el desig de la pau.

'Recosir un món que es trenca'. Reflexió de fi d'any de Cristianisme i Justícia

(Jesuïtes) Com és habitual, el centre d’estudis Cristianisme i Justícia tanca l’any amb la publicació d’una reflexió. En aquesta ocasió ho fa alertant de la confrontació i la incapacitat de diàleg per afrontar els problemes, l’auge de l’extrema dreta a Europa i les conseqüències del conflictes bèl·lics per a la població civil.

Bon any des del barri de Bellavista, una església en sortida

(Laura Mor –CR) Caminar pel barri de Bellavista acompanyat dels parroquians de Sant Francesc d'Assís implica aturar-se a cada passa. Tenen coneguts arreu, als qui saluden amb espontaneïtat. No fan teatre. Estan acostumats a fer vida al carrer i se'n senten part. Coneixen les virtuts d'un territori que manté la convivència malgrat les adversitats. Amb aquest exemple d'Església en sortida, CatalunyaReligió.cat felicita als lectors el nou 2016 que comença.

Música de Nadal: “La gràcia és barrejar amb gust”

(David Casals –CR) Núria Puig, filla i néta de músics, forma part de la Coral Al·leluia de la Primera Església Evangèlica Baptista de Sabadell, que cada any es bolca en les cançons de Nadal, clàssiques i contemporànies, tradicionals catalanes i d'altres països. Amb ella parlem perquè ens parli de la música de Nadal des d'una perspectiva protestant.

panoràmica

Veure la fe