Vés al contingut

MARCAR el territori és quelcom propi de molts animals. Vigilar que altres no hi entrin i, si ho fan, atacar amb violència. Ho hem vist en molts reportatges.

MARCAR el territori. Entre els animals humans, se’n diu posar fronteres. L’animal humà és diferent dels altres animals, perquè entre els humans hi ha la racionalitat i les passions humanes. És per aquesta condició humana que existeixen destrals, llances, escopetes, canons i, darrerament, la bomba atòmica.

DEFENSAR EL TERRITORI ha estat la causa de moltes guerres terribles, quan un invasor que intenta ampliar el territori envaeix el de l’altre, que generalment es defensa amb els exèrcits. Mirem la història humana i constatem que la defensa de fronteres és el que va iniciar els terribles drames bèl·lics on moriren milions de persones humanes.

DEFENSAR EL TERRITORI entre els animals humans altres vegades és defensar unes diferències racials, un potencial econòmic, un domini social i moltes altres realitats, si bé generalment van embolicades de cultura pròpia, creences religioses, autosuficiència, egolatries... Mirem la història i en va ben plena. Avui dia més que plena.

PROU, SI US PLAU. En molts altres camps hem evolucionat durant segles. Avui hi ha avenços científics, psicològics, econòmics... Prou, si us plau. Tenim suficients elements i capacitats per a fer un pas endavant en favor de la terra, de la seva habitabilitat, respectant cultures i idees, per a viure junts a la casa de tots.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.