Vés al contingut
Estic segur que molts de vosaltres el passat diumenge vàreu mirar atentament les manifestacions de Barcelona, Madrid i més de 50 ciutats de tota Espanya. Segurament vàreu recordar que en altres temps també anàreu a manifestar-vos amb el clam llibertat, amnistia, estatut d’autonomia, o potser pel 0’7, o quan assassinaren l’Ernest Lluc... etc.. Éreu més joves, us sentíeu indignats, lluitàveu per la democràcia, en contra del terrorisme, a favor de les llibertats, per la justícia social, per Catalunya i la pau.
Aquestes manifestacions del diumenge no us han recordat potser les del vostre temps jove? Cal, doncs estar atents al significat de tanta protesta; ja que esteu en la política democràtica escolteu què diuen, com ho diuen, què volen i què els mou.
Recordeu a persones del passat que varen nodrir la vostra força per transformar la societat, aquells pares i mares de la Unió Europea, els sindicalistes que van patir tortures i malstractes, aquells homes i dones, els Comín, Marta Mata, Solé Tura, Pujol, López Raimundo, Coll ....etc. Els que ahir estaven al carrer són fills i nets d’aquella generació, volen un altre món, estan fars d’estructures que s’alimenten a si mateixes i no tenen l’audàcia per fer un valent pols contra als desaprensius violents del sistema financer que avui practica una nova forma de dictadura.
Convindria que anéssiu més als barris extrems, constatéssiu que hi ha qui passa gana, qui està depressiu perquè espera una operació des de fa mesos i ara li diran que fins més endavant, que molts van obrint els contenidors d’escombreries per veure si poden treure quelcom per vendre o per menjar. La política es veu d’una nova manera en el contacte directa amb la gent que pateix. Ells ens comuniquen la força per perseverar en la lluita pel bé comú i anar en contra de tota mena de corrupció.
Si us plau, aneu a les zones marginals, escolteu la gent, feu cua en els ambulatoris, parleu amb els pagesos que veuen que no poden collir, pugeu al bus que porta a les presons.... i possiblement la vostra indignació connectarà amb la majoria dels que es manifesten. Una política des dels que estan a baix,
Guanyeu els pols a les grans financeres que no es sotmeten al control democràtic i ens porten a una nova forma de dictadura. Amb el cor carregat de la gent, del poble, amb la ment racional i lliure, feu lleis en contra dels paradisos fiscals, dels abusos financers, de l’economia especulativa i un sistema en el que els rics cada dia són més rics i els pobres cada dia són més pobres. Aquesta és una part molt important de la vostra missió, per això esteu als parlaments.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.