Vés al contingut

La crisi sanitària que ens envolta és una porta oberta que ens permet descobrir el millor i el pitjor de la gent i de nosaltres mateixos.

Hi ha cristians que ho volen viure des de la seva “super” fe. N’hi ha d’altres que s’han amagat sota el llit i han decidit no sortir-ne fins el pròxim segle.

Però la majoria vivim la nostra fe d’una forma sana i equilibrada.

L’Apòstol Pau diu de si mateix que “Em veig capaç de tot gràcies a aquell qui em fa fort” (Filipencs 4,13). És cert, en Crist trobem la força del dia a dia, com també trobem la força d’enfrontar situacions gairebé tan difícils com la que va haver d’enfrontar l’Apòstol en el seu viatge a Roma relatat en el capítol 27 del llibre dels Fets.

El temporal va sacsejar la nau en què viatjava Pau i tota la resta.

Diu i ensenya la Bíblia que feia dies que no veien ni el sol ni les estrelles, degut al gran temporal, i que anaven perdent tota esperança de salvar-se.

Però va ser en mig de tot aquest desconcert que Pau es posà dret enmig d’ells per donar-los un missatge de pau i d’esperança.

No ens hem d’avergonyir si la situació actual porta inquietud als nostres cors. Entra dins el que cal esperar de tots i cadascú de nosaltres. La qüestió no és sentir-nos amenaçats, la qüestió es si vivim sota l’amenaça.

Tinguem els nostres 10 minuts de desconcert però passats aquests minuts tornem a la certesa de la fe.

La certesa de la fe que no consisteix ni en creure’ns que estem blindats davant de tot perill ni en preguntar-nos per què ens ha d’afectar a nosaltres si som fills i filles de Déu.

La certesa de la fe és trobar, en mig de la tempesta que ens sacseja, la pau interior que ens permeti dir, com testifica l’Apòstol Pau, que ens “veiem capaços de tot”. Ens veiem capaços, no per la nostra fortalesa interior. Tampoc perquè som millors que els altres. Ens veiem capaços, senzillament, perquè Crist ens fa forts per enfrontar-nos, fins i tot, a tot el que no ens volem enfrontar.

Serà aquesta fortalesa que aportarà pau a les nostres vides i ens permetrà aportar serenor a la vida dels altres.

Nosaltres no tenim la solució a aquesta crisi però sí que podem aportar la serenor de vida que ens cal per afrontar-la millor.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.