Vés al contingut

A través de la Delegació Diocesana de Missions m’han fet saber d’una molt bona idea. M’han anunciat que a partir d’aquesta setmana a totes les farmàcies d’Espanya s’han començat a comercialitzar unes pastilles molt especials. Tan especials que, en comptes de curar a qui se les pren, curen a milions de persones alienes, oblidades, anònimes, que no poden prendre els medicaments que necessiten. S’anomenen les “Pastilles contra el dolor aliè”.

Us pot semblar molt estrany però resulta molt senzill i molt fàcil d’entendre: L’organització medico - humanitària internacional que tots coneixeu, Metges sense Fronteres, vendrà aquestes pastilles al mòdic preu d’un euro, per tal que, amb el que es recapti, es pugui tractar a milions de persones que pateixen malalties oblidades, com la malaltia de la son, la sida infantil, la tuberculosi o la malària. Aquestes són malalties que a nosaltres ja no ens afecten, però que en el Tercer Món causen autèntics estralls, perquè les empreses farmacèutiques venen la medicació a un “preu occidental”, la qual cosa fa que les persones pobres, amb aquests preus, no puguin rebre aquesta mena de tractaments.

Per tant, ja sabeu que ara, a qualsevol farmàcia, us vendran per un sol euro sis pastilles, que en realitat són uns caramels de menta i eucaliptus, amb les quals ajudareu a tractar sanitàriament els qui no es poden pagar els medicaments. Ben pensat és un preu molt baix a pagar si pensem en el resultat final de la millora que es produeix. Com es podria llegir en les indicacions: “Aquestes pastilles contra el dolor aliè són indicades per al tractament sintomàtic de dolor aliè d’intensitat alta, lleu o moderada. El principi actiu de les pastilles contra el dolor aliè es l’amor. Aquest principi és part d’un gest humanitari que actua directament en les zones més necessitades i la seva finalitat és ajudar a aquells que ho necessiten”.

I ens ho posen molt fàcil, atès que no ens demanen que ens n’anem amb una Caravana Solidària cap a l’Àfrica, amb els riscos que això comporta, ni una paga d’una mensualitat sencera, sinó que simplement ens comprem uns caramels de menta i eucaliptus per un euro. Molt menys que el que costen les gominoles o les xuxeries dels nens. Menys del que val l’autobús o el metro. I les podem trobar a qualsevol farmàcia. Per cert, si aneu a una farmàcia i no les tenen o no les coneixen, no patiu, les podeu deixar encomanades, com qualsevol altre medicament comercial, atès que són repartides per les mateixes empreses distribuïdores dels productes farmacèutics habituals. Això sí, com tots els medicaments, és de venda exclusiva en farmàcies. Però, en aquest cas, no fa falta ni comentar-ho amb el metge, ni cal recepta, i es pot deixar a mans dels nens. Pel que fa a la caducitat és la mateixa que qualsevol caramel i la dosificació és tan lliure com es vulgui.

La campanya “Pastilles contra el dolor aliè” va acompanyada d’un abundant tramesa de material d’informació i sensibilització per a la premsa, la ràdio, la televisió i la xarxa internet. Pel que fa a la televisió i les xarxes socials, la campanya compta amb diversos spots publicitaris, com el que tenien preparat amb el gran director de cinema -recentment traspassat- Luís Garcia Berlanga o amb l’escriptor i científic Eduard Punset, juntament amb una quinzena de vídeos de suport protagonitzats per personalitats como els futbolistes Andrés Iniesta y Xabi Alonso, el presentador Andreu Buenafuente, l’escriptor Juan José Millás, l’alpinista Edurne Pasabán, les actrius Pilar Bardem, Núria Espert y Cayetana Guillén Cuervo, el cuiner Ferran Adrià, els cantants Alejandro Sanz i Pau Donés, l’actor Fernando Tejero, el periodista Manel Fuentes y el grup musical Estopa. Ja podeu anar a prendre una pastilla per als altres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.