Vés al contingut

Un nou estudi realitzat pel Fòrum del Centre de Recerca sobre Religió i Vida Pública explica que la majoria de musulmans es troben a Àsia.

L’estudi, sota el nom de Cartografia de la població musulmana mundial: Un Informe sobre la magnitud i distribució dels musulmans de la població mundial, ha analitzat de manera exhaustiva més de 200 països. L'anàlisi conclou que actualment hi ha 1,57 mil milions de musulmans de totes les edats, que representen el 23% d'una població mundial estimada de 6,8 mil milions, l’any 2009.

Mentre que els musulmans es troben en els cinc continents, més del 60% de la població musulmana mundial es troba a l'Àsia i al voltant del 20% a l'Orient Mitjà i Nord d'Àfrica. No obstant això, l'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica tenen el major percentatge de països de majoria musulmana. De fet, més de la meitat dels 20 països i territoris d’aquesta regió tenen poblacions on el 95% és musulmana.

Més de 300 milions de musulmans, o d'una cinquena part de la població musulmana del món, viuen en països on l'Islam no és la religió majoritària. Aquestes poblacions de les minories musulmanes sovint són bastant grans. L'Índia, per exemple, té la tercera població de musulmans a tot el món. Xina té més musulmans que Síria, mentre que Rússia acull més musulmans que Jordània i Líbia juntes.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.