Vés al contingut
Per Maria Rosa Ocaña .
blog-mrosa-ocana-guerra-pau

En Bernat i la Laia tenen ja a punt la caixa de les figures de Nadal per fer el pessebre: els pastors, els Reis Mags, els camells, les ovelles, l’estel, la cova, la menjadora, el bou, la mula, Sant Josep i Maria, els àngels, les muntanyes, els arbres, les cases, el pont, el riu, el caganer, la filosa, entre d’altres.

L’avi que els mira, els hi diu: Tot això està molt bé, és seguir la tradició nadalenca que és ben nostra. Però, a més del pessebre, cal que tots els personatges que hi surten, siguin vius en vosaltres... Què vols dir, avi? Que tot allò que els vostres ulls físics veuen, també és bo i necessari que el vostre cor ho senti... viure-ho interiorment com experiència, hem d’escoltar la veu de l’àngel o bé seguir la llum que ve de dalt.

Escolteu les paraules sàvies d’un monjo d’Orient: “Els pastors es digueren: Anem a Betlem i veiem el que ha arribat i que la veu de l’àngel ens ha donat a conèixer.” I els Reis Mags fidelment han seguit la Llum que els hi havia estat donada i han estat conduïts fins a l’Infant.

Nosaltres també anem fins a Betlem. Pugem en esperit a dalt d’aquest cim “vers les muntanyes d’on vindrà el meu ajut (Salm 121,1)”. L’ascensió a Betlem implica un esforç, cal estar preparats per rebre la Llum divina, hem de deixar de banda el nostre raciocini, perquè és la fe i la intuïció la que ens empeny a anar-hi. Hem de treballar el nostre interior en pregària i voluntat, per adonar-nos de la grandesa que significa la Bona Nova.

El missatge de Nadal no s’adreça a la humanitat, en general, sinó que s’adreça en particular, a cada persona, a cadascú de nosaltres, que ho rebem de manera única i excepcional, al mateix temps que tenim la joia de compartir-ho.

Tots ells, pastors i mags portaren presents a l’Infant i, vosaltres, Bernat i Laia ¿que oferireu?... després d’un llarg silenci digueren: Tot el millor que podem oferir són els fruits del nostre amor i seguir la Llum que ens indica el camí.

L’avi tot complaent, digué: Molt bé, ja podeu començar a fer el pessebre... perquè mentre la Llum ha vingut en aquest món, la terra que és anomenada “Santa” està en guerra!

Seguim fent el pessebre que és anunciador de la Gràcia i de la Pau. Cal que nosaltres com les figuretes que el conformen anem adorar a l’Infant Etern, “Príncep de la Pau”.

Grups

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.