Vés al contingut
Adelaide, autora de diverses publicacions, ens proposa un relat en el qual els protagonistes s’encaren amb els seus propis límits. Un relat per reflexionar sobre què va significar la Compassió per a Jesús.
Compassió

Per saber-ne més

Fitxers adjunts
Document

Lluny de viure-la com a pietosa virtut, la Compassió va ser per a Jesucrist la praxi de la seva de-construcció de la lògica del poder, i de la subversió del paradigma religiós del Temple. El relat evangèlic (Mc 5,25-34) de la dona que tenia pèrdues de sang i es va atrevir a tocar el mantell de Crist –malgrat la prohibició de la llei, per a la qual era una «impura»– és entès no només en clau de subversió i apoderament del codi religiós sinó també de creixement interior, tant per a ella Jesús com per a Jesús. Tots dos, cadascú des de la pròpia experiència vital i sensibilitat, s’encaren amb el «límit» –condició inherent a l’ésser humà– i l’afronten amb valentia, obertura i confiança a l’altre/a. Gràcies a ella, Jesús creix en humanitat. Gràcies a Jesús, ella també. La Compassió/compassió, praxi subversiva en tant que dinamisme de Vida, la qual té la última paraula sobre el patiment i la mort.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.