Vés al contingut

“Edificar l'Església, custodiar l'Església i purificar l'Església". Sobre aquestes tres punt s’ha desenrotllat avui la reflexió del Papa en l'homilia de la missa del matí a Santa Marta, en el dia de la dedicació de la catedral de Roma, "mare de totes les Esglésies", un títol que significa - ha explicat Francesc - no un "motiu d'orgull sinó de servei i d’amor".

En primer lloc, "edificar l'Església": però quin és el fonament de l'Església? És Jesucrist, recorda el Papa.

"Ell és la pedra angular d'aquest edifici. Sense Jesucrist no hi ha Església. Per què? Perquè no hi ha cap fonament. I si construeixes una església - pensem en una església material - sense fonament, què passa? S’ensorra. S’ensorra tot. Si no hi ha Jesucrist que viu en l'Església, s’ensorra".

"I nosaltres, què som?" S’ha preguntat Francesc. "Som de les pedres vives", no iguals, cadascuna diferent, perquè "aquesta és la riquesa de l'Església. Cadascun de nosaltres construeix segons el do que Déu li ha donat. No podem pensar en una Església uniforme: això no és Església ".

Així que "custodiar l'Església", sent conscient - ha recomanat el Papa - de l'Esperit de Déu que habita en nosaltres.

"Quants cristians, avui dia, saben qui és Jesucrist, saben qui és el Pare - ¿per què resem el Pare Nostre? Però quan tu parles de l'Esperit Sant ... "Sí, sí ... ah, és el colom, el colom", i acaben allí. Però l'Esperit Sant és la vida de l'Església, és la teva vida, la meva vida ...Nosaltres som temple de l'Esperit Sant i hem de guardar l'Esperit Sant, fins al punt que Pau aconsella als cristians a "no entristir l'Esperit Sant", és a dir, no tenir una conducta contrària a l'harmonia que l'Esperit Sant fa dins nostre i en l'Església. Ells és l’harmonia, ell fa l'harmonia d'aquest edifici".

Finalment, "purificar l'Església", a partir de nosaltres mateixos:

"... nosaltres som tots pecadors: tots. Tots. Si algú de vosaltres no ho és, aixequi la mà, perquè seria una curiositat bonica. Tots ho som. Per això hem de purificar-nos contínuament. I també purificar la comunitat: la comunitat diocesana, la comunitat cristiana, la comunitat universal de l'Església. Per a fer-la créixer ".

Traducció per Pere Prat Serra

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.