Vés al contingut

El passat 12 d’octubre, en la Jornada anual de l’ACO, l’Acció Catòlica Obrera, vam poder fruir d’una xerrada de la Teresa Forcades comentant la magnífica síntesi d’actituds cristianes que sant Pau ens ofereix en la seva carta als Romans 12,9-18.21. Avui, en aquest inici de l’Advent, us la copio aquí perquè crec que pot ser una molt bona guia per a aquest temps. Un text que convé llegir a poc a poc, frase per frase. Amb el desig, com diu sant Pau en el text, que l’esperança ens ompli a tots d’alegria!

“Germans, que el vostre amor no sigui fingit. Fugiu del mal, abraceu-vos al bé. Estimeu-vos afectuosament com a germans, avanceu-vos a honorar-vos els uns als altres. Esforceu-vos a ser sol·lícits. Sigueu fervents d'esperit, serviu el Senyor. Que l'esperança us ompli d'alegria. Sigueu pacients en la tribulació, constants en l'oració. Feu-vos solidaris de les necessitats del poble sant. Practiqueu amb deler l'hospitalitat.

Beneïu els qui us persegueixen. Beneïu, no maleïu. Alegreu-vos amb els qui estan alegres, ploreu amb els qui ploren. Viviu d'acord els uns amb els altres. No aspireu a grandeses, sinó poseu-vos al nivell dels humils. No us tingueu per savis. No torneu a ningú mal per mal; mireu de fer el bé a tothom. Si és possible, i fins on depengui de vosaltres, estigueu en pau amb tothom. No et deixis vèncer pel mal; al contrari, venç el mal amb el bé”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.