Vés al contingut
La pel·lícula se centra en les reivindicacions dels pobles originaris de Chiapas, bressol del despertar indígena, i s'estrena en el context d'un hite històric: la Conferència Mundial dels Pobles Indígenes de l'ONU.
"Han passat 20 anys de l'aixecament zapatista del subcomandant Marcos a l'estat mexicà de Chiapas - explica el director - i en general les condicions de vida dels indígenes tseltals segueixen sent lamentables: pobresa, falta d'assistència sanitària, analfabetisme, migració per falta de treball, i per suposat la lluita eternitzada per mantenir les seves terres. Aquesta situació injusta és denunciada internacionalmente pels zapatistes, però hi ha un altre actor en aquest conflicte que també defensa els pobles originaris amb totes les seves forces: La Missió Jesuïta de Bachajón. Encara sent-desconeguda per a la majoria, som molts els que hi tenim prejudicis per formar part de la vocació evangelitzadora de l'església catòlica. És justa aquesta crítica?"

Mira el trailer
i compra ara les teves entrades per només 5 €. Després de la pel·licula hi haurà un col·loqui amb el director i una connexió per videoconferència amb Chiapas.

L'has de veure. T'esperem!

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.