Vés al contingut

IMG_5683.JPG

A milers de quilòmetres de distància però vivint la mateixa alegria, sentint-se part d’una Església universal jove en comunió amb el Sant Pare. Així ho han viscut els prop de dos-cents joves de les diòcesis amb seu a Catalunya que han participat de la JMJ.CAT, organitzada pel Secretariat Interdiocesà de Joventut (SIJ), a Llinars del Vallès acompanyats pels seus delegats diocesans de joventut i el bisbe responsable de la pastoral de joventut de la CET, Mons. Francesc Pardo, bisbe de Girona.

Una trobada que, coincidint amb el darrer cap de setmana de la JMJ a Rio, va comptar amb els principals actes de tota Jornada Mundial de la Joventut com el viacrucis nocturn fins l’església parroquial de Sant Sadurní de Collsabadell, les catequesis impartides per Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona; Mons. Francesc Pardo, bisbe de Girona; i Mons. Salvador Cristau, bisbe auxiliar de Terrassa, amb el títol «Sigueu missioners, aneu!» estretament relacionat amb el lema d’aquesta JMJ a Rio que portava per lema «Aneu a tots els pobles i feu-los deixebles meus» (Mt 28, 19). Els joves també van seguir en directe el viacrucis de Rio i la vetlla de pregària on el Pap Francesc els va dir que el veritable Campus Fidei «es troba en el cor de tots vosaltres, és la vostra vida.» El Sant Pare va recordar la paràbola del sembrador i va exhortar als joves a deixar que Crist i la seva Paraula entri en les seves vides, que germini i creixi. La celebració del perdó, l’actuació musical i teatral de dissabte a la nit a càrrec d’un grup de joves de la parròquia de Llinars del Vallès, el treball en grups, el diàleg, les estones de lleure, l’exposició del Santíssim Sagrament, la convivència i les celebracions van afavorir un bon ambient de pregària i de trobament amb Déu.
IMG_5444.JPG
Com deia el Sant Pare en un dels últims tweets publicats: «Ara, estimats joves, hem de continuar vivint diàriament el que hem professat junts a la JMJ.»
Imatge eliminada.
La propera JMJ serà a Cracòvia l’any 2016. Abans, però, som convocats a viure l’Aplec de l’Esperit a Banyoles, el dia 7 de juny de 2014, al voltant de l’estany que ens traslladarà al llac de Tiberíades.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.