Vés al contingut

- Que em deixi camelar? Jo no vull que ningú em sedueixi o em faci la pilota! Vés a saber què em voldrien vendre!

- No, no es tracta d’enganyar a ningú, ni de vendre cap moto, ni encara menys d’oferir-te un “jorobao”, que és el nom popular de les cigarretes de la marca Camel entre els indigents. És més senzill: “be camel, my friend”! i així, de pas, seràs seduït per la Paraula de Déu.

- A veure, en què quedem?, M’insultes dient-me que sóc un camell?, Que potser tinc pinta de traficar o de ser una bèstia del desert? I, a sobre, a què ve ara això de la Paraula de Déu? Els únics camells que relaciono amb la Bíblia són els dels reis mags que poso al pessebre per Nadal.

- El que et dic és que per deixar-te camelar per la Bíblia, per a que no sigui aliena o estranya sinó una cosa que tingui a veure amb la teva vida, l’has de rumiar una i altra vegada sense pressa. Portar-la a dintre, saborejar-la, remastegar-la, fins treure’n tot el suc. Això és el que fan els animals rumiants, com el camell, i això és el que et recomano: que mentre vagis rumiant amb l’estómac i la boca la Paraula, vagis també rumiant amb el cap per tal que romangui finalment al teu cor.

“El camell no necessita més que una mica d’aliment, que manté en el seu interior fins que torna a l’estable, perquè deixa que el menjar retorni de nou al pap i el rumia fins que penetra en la seva carn i els seus ossos. El cavall, pel contrari, necessita molt més aliment, perquè menja contínuament i elimina de seguida tot el que ha menjat. Per tant, no siguem com el cavall, recitant contínuament les paraules de Déu sense obeir-les, siguem més aviat com el camell i recitem cada paraula de Déu retenint-la en el nostre interior fins que l’haguem viscut” (St. Antoni. Eremita egipci del s.IV)

Desperta el teu camell: Llegeix i recita’t amb calma la paràbola del cep i les sarments (Jn 15,1-8). Passeja amb aquestes paraules una estona. Després pregunta’t: Què diu el text?, Què em diu a mi?, Com responc a la Paraula de Déu que he escoltat? Acaba amb un parenostre.

(Eloi Aran/TSKV)

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.