Vés al contingut
Situacions d'aprenentatge i rúbriques d'avaluació (nou currículum religió)
Situacions d'aprenentatge i rúbriques d'avaluació (nou currículum religió)

Aquest passat dissabte 15 d’abril ha tingut lloc la XVIIª Jornada de mestres i professors de Religió a Catalunya organitzada pel Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de Religió a Catalunya (SIERC) i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) acollits a l’Abadia de Montserrat en l’avinentesa del 75è aniversari de l’entronització de la Mare de Déu de Montserrat. La jornada ha comptat amb 183 participants, dels qual més d’una tercera part provenien d’escoles de la FECC.

Per fer-vos-en una idea podeu llegir l’article Joan Planellas: «La cultura religiosa a l’escola pública no ha de fer por a ningú» (Glòria Barrete / CR) o escoltar l’entrevista de Ignasi Miranda a Eloi Aran, cap d’àrea d’identitat i missió – FECC, al programa radiofònic “el mirall de l’Església” (min 3 i ss.) però, com a nota de fons, des de la FECC es vol destacar l’oportunitat per transmetre esperança als infants i joves del país des de l’Ensenyament de la Religió malgrat els reptes que es presenten en la societat actual.

No ha quedat reflectit en les comunicacions citades però cal destacar el lliurament a tots els assistents del llibre Situacions d’aprenentatge i Rúbriques d’avaluació en el nou currículum de Religió Catòlica (LOMLOE); una iniciativa sinodal única a tot l’Estat Espanyol que és fruit de la col·laboració dels organitzadors de la jornada conjuntament amb l’ISCREB i amb el suport de l’editorial SM-Cruïlla. Aquest document, disponible en format físic i digital per a tots aquells qui ho demanin, parteix del treball interinstitucional que es va engegar el passat desembre de 2021, just a les portes de l’aprovació del nou currículum de Religió, on es va convidar a participar-hi a tots els docents de didàctica i pedagogia de la Religió dels Instituts Superiors de Religió dels bisbats i les universitats amb seu a Catalunya (veure notícia).

Finalment, seguint les paraules de reconeixement que va tenir l’Arquebisbe Joan Planellas al final de l’eucaristia, des de la FECC es vol agrair explícitament la cura i el bon saber fer del coordinador del SIERC i delegat d’Ensenyament del Bisbat de Girona, el Sr. Pere Micaló, en totes aquestes trobades de mestres i professors de Religió a Catalunya.

Podeu llegir el manifest de la XVIIª Jornada de mestres i professors de Religió a Catalunya.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.