Vés al contingut

Aquest diumenge tots en vam ser testimonis, es van viure a Catalunya situacions de violència deplorable que han provocat més de 800 ferits i contusionats. Per a tots ells i els seus familiars, la nostra solidaritat i el desig d’una ràpida recuperació. Tal com van fer el mateix diumenge els arquebisbes metropolitans i altres representants eclesials de Catalunya, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya condemna la violència i lamenta profundament aquests penosos esdeveniments.

Algunes escoles cristianes han estat escenaris de tensió i d’agressivitat, on han resultat afectades també persones de les pròpies institucions i s’han causat diversos danys materials. Als titulars d’aquestes escoles, i a la resta de membres de la comunitat educativa, la nostra fraternal adhesió i solidaritat, alhora que els oferim la nostra col·laboració per ajudar-los a recuperar l’habitual regularitat.

Les nostres escoles són espais de tolerància, de respecte, de pluralitat, de convivència, de pau, on el missatge de l’Evangeli, del Déu que és amor, il·lumina la nostra acció. El retorn a la normalitat en la nostra missió serà ràpid i la reprendrem a consciència, amb discerniment i un profund sentit de responsabilitat.

En aquests delicadíssims moments, on la consciència de les persones de bona voluntat s’ha pogut sentir pertorbada, és imprescindible que imperi la sensatesa, el respecte a la diversitat d’opinions i de projectes socials, l’altura de mires i la temprança. Renovem alhora la necessitat de preservar la convivència com l’ideal més valuós en un espai d’autèntica democràcia.

Apel·lant al diàleg serè i responsable, i fent una lectura serena de tot el que hem viscut, ara cal trobar una sortida pacífica i democràtica. Encomanem-nos al Déu de la pau i que el seny i el desig de ser justos i fraterns ens guiï a tots.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.