Vés al contingut

Amb el primer FECC Informa del nou any, coincident amb l’inici del segon trimestre del curs, rebeu el nostre viu i sincer desig d’un feliç i esperançat 2023.

Un inici marcat pel traspàs del Papa emèrit, Benet XVI. Tot just el darrer dia del passat any, quan ens preparàvem per donar-li fi, eren sabedors de la notícia del decés de Benet XVI. Amb la seva mort, l’Església perd un gran intel·lectual i, sobre tot, un gran teòleg, que va ser una peça clau en el Concili Vaticà II. Va treballar per demostrar que la fe i la raó no estan en contradicció, sinó que es necessiten l’una a l’altra en la recerca de la veritat i el seu ministeri va estar marcat en fomentar i promoure la unitat de l’Església, sempre des d’una gran profunditat teològica i de fidelitat a l’Evangeli.

Un papa que es recorda al nostre entorn més proper, especialment a Barcelona, arran de la seva visita a la ciutat els dies 6 i 7 de novembre de 2010. Com es recordarà, el principal motiu d'aquest viatge apostòlic fou la consagració del Temple Expiatori de la Sagrada Família. Desprès, visità l'Obra Benèfico Social del Nen Déu de les Germanes Franciscanes dels Sagrats Cors, dedicada a atendre nens amb síndrome de Down.

Una visita que va tenir un especial ressò a casa nostra perquè l’anterior Secretari General de la FECC, P. Enric Puig, en va ser el coordinador diocesà i, com ell mateix recorda en declaracions a Catalunya Religió, “l’atenció a les persones fou palesa en les múltiples salutacions, previstes o espontànies, a personalitats, però també a la multitud de col·laboradors en els diversos serveis i moments de les activitats del dia: escolans, autoritats, concelebrants, membres de les forces de seguretat, cantaires, bisbes i cardenals, cuiners i cambrers del dinar, personal de manteniment, fidels que s’apropaven, infants acollits a l’Obra del Nen Déu i les seves famílies. No calien massa paraules, la mirada que acull, l’encaixada de mans afectuosa, la pregària fervorosa compartida. Fou una visita amb un programa equilibrat: fe, esperança i caritat”.

Benet XVI va servir l’Església exercint com a Papa fins el moment que va presentar la seva renúncia ara fa deu anys. Servidor fidel i prudent, que va posar la seva saviesa al servei de la fe, per a explicar-la amb fermesa i testimoniar-la amb la tendresa del seu amor i la senzillesa de tracte.

A l’homilia de la Santa Missa exequial, celebrada dijous passat, dia 5, el Papa Francesc ha honorat la figura del seu antecessor destacant "la seva saviesa, delicadesa i compromís" però també la seva "recerca apassionada" per comunicar l'Evangeli. L’homilia, que va iniciar amb les últimes paraules que Jesús va pronunciar a la creu, “Pare, en les teves mans encomano el meu esperit”, el Papa Francesc continuà: “(t)ambé nosaltres, aferrats a les últimes paraules del Senyor i al testimoni que va marcar la seva vida, volem, com a comunitat eclesial, seguir les seves empremtes i confiar el nostre germà a les mans del Pare: que aquestes mans de misericòrdia trobin la seva làmpada encesa amb l'oli de l'Evangeli, que ell va escampar i va testimoniar durant la seva vida".

Amb aquesta notícia, rebuda amb dolor però també amb el consol que dona l’esperança en Crist Ressuscitat, comencem el segon trimestre escolar.

Uns moments en què també són d’actualitat les diverses actuacions que, a curt termini, ocupen i preocupen al sector. Com el debat pressupostari, encara obert entre els partits polítics i que desitgem i esperem que es tanqui amb l’inici per a l’escola concertada el camí de la justa reparació de la situació financera que viu, en especial contemplant els ajustos necessaris per donar satisfactori compliment a les despeses de funcionament i a l’atenció a la diversitat que es fa a les nostres escoles.

A les portes d’aquest 2023, que cadascú de nosaltres miri de fer que sigui un any de fraterna solidaritat i de pau per a tots; un any carregat de confiada germanor i d'esperances, que encomanem a la protecció de Maria, mare de Déu i mare nostra. Bon trimestre!

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.