Vés al contingut

L'albergueria, en la programació anual de La Descoberta proposa pel proper dia 10 de novembre una visita a l'església de la Sagrada Família d'Igualada, de la mà de David Mackay, director de l'obra, acompanyat per Francesc Gual del mateix equip MBM arquitectes.

La parròquia de la Sagrada Família - sota l'advocació inicial de Sant Agustí - fou erigida a la ciutat d'Igualada l'any 1954. Va utilitzar, d'entrada, l'església de l'antic convent de les monges carmelites de Santa Teresa, però aviat emprenguè la tasca de la construcció d'una nova església parroquial. El projecte fou redactat pels arquitectes Josep Maria Martorell, Oriol Bohigas i David Mackay, qui dirigí les obres. La primera pedra es beneí el 1965 i, quatre anys després, se'n feu la inauguració oficial. Les ampliacions successives, fetes els anys 1994 i 2001, seguiren les línies mestres ja indicades en el projecte original.

El plantejament arquitectònic, paral·lel als nous aires socials i parroquials del moment, era profundament reflexiu i es basava en l'austeritat formal i decorativa, la utilització dels materials estrictament necessaris i propers, i l'absència de falsejaments i recobriments. Avui, aquesta sobrietat material i formal no impedeix, en cap cas, la percepció d'una atmòsfera arquitectònica humanitzada i favorable a la vivència espiritual.

Visita guiada per David Mackay, director d el'obra, i Francesc Gual (MBM arquitectes).

Dia: Dissabte 10 de novembre de 2012

Lloc de trobada: Entrada a l'església parroquial de la Sagrada Família d'Igualada.

Inici, duració i preu de la visita: de les 12:00h fins a les 14:00h aprox. 2€

Informació i inscripcions: L'albergueria, 93 889 18 57. albergueria@bisbatvic.com

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.