Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Aquest divendres es presenta el nou Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, adscrit a la Facultat de Comunicació Blanquerna-URL. Aquest centre està dirigit per Miriam Díez, periodista especialitzada en informació religiosa i directora editorial de l’agència de notícies italiana H20 News.

L’objectiu de l’Observatori Blanquerna és analitzar el fet religiós des de la vessant de la comunicació i la informació. L’originalitat d’aquest nova iniciativa és aglutinar una mirada interdisciplinar i des de tots els camps que afecten a la comunicació; des de l’ètica, fins al món de la imatge, la publicitat, o la comunicació institucional.

“Interessant i útil”, diu Miriam Díez per explicar que a més de l’estudi de les tendències del periodisme religiós també es volen oferir serveis útils per la pràctica del periodisme sobre aquests temes. Alhora, el proper curs iniciarà dos post graus en la seva vessant docent. També destaca la bona acollida que han trobat en les institucions persones que han presentat el projecte i que s’explica per l’interès en comprendre, estudiar i la valorar la incidència del fet religiós en la societat actual.

L’Observatori es presentarà oficialment a la Facultat de Comunicació Blanquerna en el marc de la jornada sobre “Media, Diversity and Religious Freedom”, que organitza aquest centre conjuntament amb el Consolat General dels Estats Units a Barcelona. L’acte principal serà la conferència del professor Stewart M. Hoover, de la Universitat de Colorado Boulder. Presentarà l’acte l’ambaixador dels EUA a Espanya, Alan D. Solomont.

Hoover ha centrat les seves investigacions en comunicació, cultura i les implicacions de la innovació tecnològica; així com també la construcció de la identitat, la interrelació entre religió i mitjans de comunicació en la vida diària i els seus efectes sobre la població.

Stewart M. Hoover, que també és director del Center for Media, Religion and Culture, parlarà sobre “Religion and the News Media”, estarà acompanyat pel periodista i professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna Albert Sáez.

L’acte és obert al públic en general i tindrà traducció simultània de l’anglès al català.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.