Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Els bisbes de les deu diòcesis amb seu a Catalunya han anunciat la dispensa del precepte dominical mentre duri la situació de greu crisi sanitària actual. Se suspenen així les misses amb participació de fidels i els capellans faran la celebració tots sols, a porta tancada. Se suspenen també els actes devocionals i les exèquies es faran a l'entrada de l'església de forma simplificada, només amb les persones properes i seguint la normativa que ha establert el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Busquen frenar el contagi i evitar el col·lapse del sistema sanitari davant la pandèmia del Covid-19.

Els bisbes demanen mantenir, però, les esglésies obertes per a la pregària, seguint els protocols de prevenció esmentats. També proposen posposar a més endavant la celebració dels sagraments i seguir els oficis per televisió, ràdio o internet, i intensificar la pregària i la caritat. Un seguit de mesures d'acord a l'estat d'alarma que ahir va anunciar el govern central.

Aquests són els comunicats dels bisbats que s'han pronunciat en aquest sentit:

Comunicat del bisbat de Sant Feliu

Comunicat del bisbat de Vic

Comunicat del bisbat de Solsona

Comunicat del bisbat de Tortosa

Comunicat del bisbat de Terrassa

Comunicat de l'Arquebisbat de Barcelona

Comunicat de l'Arquebisbat de Tarragona

Comunicat del Bisbat de Lleida

Comunicat del Bisbat d'Urgell

I aquí podeu llegir la nota de la Conferència Episcopal Tarraconense:

Davant l’augment de contagis pel coronavirus i, seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, per contribuir a la protecció de la salut pública, els Bisbes de les 10 Diòcesis amb seu a Catalunya DISPOSEM les següents mesures d’urgència que regiran des del dia d’avui:

  1. Tots els fidels de les 10 Diòcesis amb seu a Catalunya queden dispensats del precepte dominical mentre duri la situació de greu crisi sanitària actual.
  2. A causa de la situació totalment excepcional que estem vivint, des del dia d’avui queden suspeses totes les celebracions de l’Eucaristia amb participació de fidels, també la dominical.
  3. En ordre a les exèquies, que en diàleg amb les famílies, se celebrin de forma simplificada i els funerals es posposin per a més endavant.
  4. Altres celebracions sacramentals, amb prudència pastoral, es posposaran per a més endavant.
  5. Serà bo mantenir les Esglésies obertes, en la mesura del possible, i que s’atengui amb caritat pastoral els malalts i les persones angoixades.
  6. Resten en vigor les disposicions que cada Bisbe ha donat ja per a les seves respectives Diòcesis

Demanem a tots els fidels que intensifiquin l’oració i mirin de seguir la Santa Missa a través de la televisió, de la ràdio, o internet, pregant Déu que ens alliberi d’aquesta pandèmia, per intercessió de la Verge Maria.

Tarragona, 14 de març de 2020

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.