Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(Bisbat d'Urgell) El Seminari de la diòcesi d’Urgell acull a partir del divendres 20 de març un total de 18 persones grans de la residència assistida i de la unitat sociosanitària de la Fundació Sant Hospital (FSH) de La Seu d’Urgell. Al llarg del divendres es va fer el trasllat cap a la tercera planta de l’edifici del Seminari, que ha cedit gratuïtament el bisbat d’Urgell, en una zona totalment independent de l’edifici. Això permetrà que la resta d’activitats es continuï desenvolupant de forma ordinària i amb el confinament establert actualment: en el 1er. pis, la residència dels sacerdots grans i en el 2on. pis, la residència dels seminaristes que actualment segueixen les seves classes per via telemàtica.

El bisbat d’Urgell va mostrar des del primer moment la seva disponibilitat per facilitar l’espai, donat que la Fundació Sant Hospital ha pres aquesta mesura amb l'objectiu de treure la gent gran que són més vulnerables de l’edifici de l’hospital, on hi ha un risc de contagi molt més alt que a la resta de la ciutat. També permet ampliar els espais del Sant Hospital per si fossin necessaris per atendre els possibles malalts per coronavirus (Covid-19).

Aquesta actuació forma part de la segona fase del Pla de Contingència que s’ha programat a la FSH, que preveu arribar fins a 50 llits per a aguts, per atendre pacients de coronavirus positius i habilitar tres llits d’unitat de cures intensives.

L’alcalde de La Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, ha agrait al bisbat d’Urgell i als residents habituals del Seminari la seva col·laboració pera la cessió d’aquesta planta de l’edifici del Seminari, i ha agraït també l’esforç de tots els professionals sanitaris que vetllen per la salut de tothom.