Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida) El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, s'ha reunit aquesta setmana amb el paer en cap, Miquel Pueyo, i amb la segona tinenta d'alcalde, Jordina Freixenet, per abordar la situació de les persones vulnerables de la ciutat. A més, durant la reunió s'ha signat la cessió per part del bisbat dels terrenys del Mirador de la Seu Vella.

Després de la trobada Pueyo ha destacat que han explicat els plans que té la Paeria pel que fa als fluxos de persones durant l'estiu i pel que fa a les persones sense llar.

El bisbe Salvador ha agraït la deferència de l'alcalde per "informar-nos de la situació humanitària de la ciutat i de tot el que s'està fent des de l'Ajuntament". També ha mostrat "la seva voluntat de col·laboració per ajudar a les persones més necessitades". "Volem col·laborar amb les persones que venen i estant aquí, juntament amb les institucions públiques", ha dit Giménez.

Al mateix temps, segons ha explicat l'alcalde Pueyo a la reunió s'han signat els documents pels quals la Paeria podrà tornar a obrir la concessió del bar del Mirador de la Seu Vella. Aquest espai va ser adquirit l'any 1956 pel bisbat al Ministeri de Defensa i encara és propietat de la diòcesi. "El que hem fet és signar una declaració d'intencions que ens permetrà reobrir aquest espai i que funcioni aquest bar-restaurant mirador", ha explicat l'alcalde.

En relació amb aquest terreny del Mirador de la Seu Vella, el bisbe Salvador ha destacat que "era convenient que el terreny fos propietat del Consorci de la Seu Vella". "És per això que ho hem cedit i ara es faran els tràmits davant el Ministeri de Defensa perquè es faci l'escriptura pública en favor del Consorci o de l'Ajuntament", ha dit.

L'alcalde Pueyo ha destacat la bona disposició del bisbe i "una gran coincidència a l'hora de valorar diferents aspectes d'interès per la nostra comunitat".