Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) El Consell Pastoral Diocesà de Girona ha celebrat aquest dissabte la seva sisena reunió, de manera telemàtica. L’encontre ha tractat sobre la vivència de la pandèmia a la diòcesi i els reptes pastorals que s’hauran de tenir en compte en la nova normalitat, un cop es superi la pandèmia.

El bisbe Francesc Pardo ha donat la benvinguda al grup, després de la pregària inicial, i ha remarcat que les aportacions de les persones participants són d’utilitat i guia per afrontar els curs vinent, on es preveu que la situació sanitària millori.  

Les nombroses aportacions dels membres del consell han fet referència tant a l’experiència viscuda durant aquest curs a les parròquies, grups, comunitats i moviments, com a les necessitats i perspectives que ha marcat la pastoral al llarg de la pandèmia.

Per als participants “ha estat una experiència dura, però que ha permès aprendre a utilitzar les eines TIC i a actuar d’una manera diferent, reinventant conceptes i tradicions”. Els pastoralistes consideren que “s’han trobat maneres d’estar en contacte amb joves, malalts i persones soles” i, malgrat aquests avenços constaten la “necessitat i alegria de retornar al contacte humà”.

Per als diversos representants de les comunitats, cal destacar “el gran esforç que han fet les parròquies per complir les mesures sanitàries per tal de garantir la seguretat de les celebracions i trobades”. Un fet que, expliquen, ha estat possible gràcies a la feina de molts voluntaris. Per als presents al consell, la pandèmia ha estat una oportunitat perquè laics i preveres treballin conjuntament, “una corresponsabilitat que cal potenciar, visibilitzant alohora el paper de les dones a les nostres comunitats”, afirmen.

Al llarg de la trobada es va constatar que les comunitats i grups han viscut una experiència difícil però també plena de noves oportunitats, marcada per l’esperança, i amb la vista posada en continuar estant sempre al servei de les persones i de l’evangelització.