Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) “L’Església ha de compartir les inquietuds dels pobles en què viu i ha d’acompanyar el poble en els processos històrics que cada poble viu. No crec que l’Església hagi de marcar als pobles quins són els seus processos històrics”. Són les paraules del bisbe electe de Tortosa, el valencià Enrique Benavent, preguntat pel procés sobiranista català en la primera entrevista per televisió que s’emetrà aquest diumenge al programa Signes dels Temps.

Enriqiue Benavent es mostra convençut que “si vaig a un lloc que tenen una cultura i una llengua pròpia, jo haig d’estimar aquesta cultura, haig de fer meva aquesta cultura, haig de fer meva aquesta llengua i haig d’integrar-me plenament en el lloc on he estat enviat”. Per això diu que la seva “primera prioritat és conèixer les persones, les parròquies, els pobles i les comunitats cristianes. No vaig amb idees fixes ni amb un programa detallat i pensat abans d’arribar a la diòcesi”.

En l’entrevista amb Francesc Rosaura el bisbe Benavent explica que el català “és la llengua de casa, és la llengua del meu poble i és la llengua que jo estimo com a meva”.

Sobre altres temes Benavent també parla de Francesc com un papa “que ha arribat a creients i no creients, que ofereix missatgers clars, concrets i que tots poden entendre”. Alhora, destaca el testimoni que està oferint l’Església enmig de la crisi: “Crec que la societat té aquesta percepció de l’Església i de Càritas en molts àmbits de pobresa”.

L’entrevista al nou bisbe de Tortosa, realitzada als estudis de TV3, s’emetrà aquest diumenge partir de les 10’10h., un mes abans de la seva entrada a la nova diòcesis prevista pel proper 13 de juliol. En aquest vídeo podeu veure un avançament d’alguns dels continguts de l’entrevista a Signes dels Temps, l’espai religiós de TV3.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.