Vés al contingut
Catalunya Religió
entitats-centenaries-1
Fotografia: Ajuntament de Barcelona.
Galeria d'imatges

Ajuntament de Barcelona “Gràcies per contribuir a mantenir valors com la solidaritat, la justícia social, el respecte, la cultura o l'educació”. Amb aquestes paraules ha agraït l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, les 32 entitats centenàries que la ciutat ha distingit enguany. Entre aquestes, n'hi ha una desena que pertanyen a congregacions religioses o que provenen de l'àmbit eclesial.

Durant l'acte de lliurament, que ha tingut lloc aquest dijous al Saló de Cent, l’alcalde Collboni ha destacat que “poques ciutats del món com Barcelona poden celebrar un acte com aquest” perquè poques ciutats compten amb un “teixit associatiu amb tant de bagatge històric i vitalitat”.

Collboni ha expressat l’agraïment de la ciutat a les entitats i institucions centenàries reconegudes "per haver preservat el llegat durant, com a mínim, un segle i per mantenir viva la història i la personalitat de la ciutat".

Entre les institucions que han rebut la distinció, hi ha estat l'Escola Jesuïtes del Clot, el Col·legi Mare de Déu dels Àngels, l'Escola Nostra Senyora de Lurdes, l'Escola Pia Sarrià - Calassanç, l'Escola Sagrat Cor Diputació - Fundació Educativa Sofia Barat, les Escolàpies Llúria (Fundació Escolàpies), l'Església Evangèlica Betlem, la Fundació Dominiques de l'Ensenyament, la Salle Comtal, la Salle Horta i la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat.

La segona edició de la distinció

Aquest és el segon any de vida d’uns guardons creats per reconèixer la trajectòria d’aquelles entitats que tinguin 100 anys o més i una acreditada història vinculada amb la ciutat de Barcelona. Les distincions d'enguany es van aprovar per unanimitat al Plenari del Consell Municipal del passat mes de novembre.

L’any passat, el primer d’aquesta distinció prevista en la modificació del Reglament d’honors i distincions aprovada pel Plenari el mes de març del 2022, es van atorgar 97 distincions. Enguany s’ha acordat concedir-ne 32, que agrupades per àmbits es podrien resumir en 10 entitats relacionades amb l’educació, 8 entitats de caràcter cultural, 4 agrupacions professionals, 4 entitats esportives i 6 més vinculades amb la religió, l’acció social o d’altres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.