Vés al contingut
Catalunya Religió
entitats-centenaries-ajuntament-barcelona
Fotografia: Ajuntament de Barcelona.
Galeria d'imatges

CR "Barcelona sense vosaltres no seria la mateixa ciutat". Amb aquestes paraules l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha distingit a 97 entitats i institucions centenàries de la ciutat. D'entre aquestes, n'hi ha 23 d'àmbit religiós. L'acte de lliurament del reconeixement ha tingut lloc aquest dimecres a la tarda al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona amb la presència dels representants de les diferents entitats.

Colau ha agraït la tasca de totes les entitats centenàries distingides. Institucions que, per a l'alcaldessa, "han apropat l'educació, la cultura i el progrés social a persones vulnerables". “Des de tot el que ens uneix i l’amor a la ciutat de Barcelona, moltíssimes gràcies”, ha indicat. “Barcelona sense vosaltres no seria la mateixa ciutat ni podríem mirar el present i el futur amb la mateixa esperança que la mirem avui”, ha afirmat.

“Reconeixem la fortalesa, la constància i la capacitat d'adaptació als canvis socials”

El reconeixement és una distinció nova que l'Ajuntament atorga "per destacar els cent anys dedicats a la ciutat de Barcelona", ha explicat Colau. Tot i això, no es tracta només d'un reconeixement a la trajectòria històrica. "Reconeixem la fortalesa, la constància i la capacitat d'adaptació als canvis socials, econòmics i polítics viscuts al llarg de tots els anys", hi ha afegit.

L’alcaldessa ha explicat que l’acte, que s’ha celebrat per primera vegada, s’ha fet coincidir amb la festivitat de Santa Eulàlia, “perquè és la primera i més antiga de totes les nostres patrones i la que ha vist néixer totes les entitats que sou aquí”.

Durant l'acte també ha participat el periodista Enric Calpena, qui ha fet una glossa de les entitats i institucions centenàries de la ciutat.

De les 97 entitats distingides, n'hi ha 23 de religioses: l'Associació Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià; l'Associació de Pessebristes de Barcelona; el Casal Catòlic de Sant Andreu de Palomar; el Centre Catòlic de Sants; el Centre Moral i Cultural del Poblenou; el Centre Moral Instructiu de Gràcia; el Centre Sant Pere Apòstol; el Col·legi Claret de Barcelona; la Comunitat Israelita de Barcelona; el Cercle Catòlic de Gràcia; l'Escola Pia Sant Antoni; les Escolàpies Sant Martí (Fundació Escolàpies); l'Església Evangèlica Baptista Bona Nova; l'Església Protestant de Barcelona-Centre (EEC-IEE); el FGS Hospital de la Santa Creu i Sant Pau; la Fundació Nen Déu; Fundació Privada Casa de Misericòrdia de Barcelona; la Fundació Privada Hospital Evangèlic; la Fundació Vedruna Catalunya Educació, en representació de les escoles Vedruna Àngels Barcelona i Vedruna Gràcia Barcelona; la Iglesia Evangélica de Hermanos; els Lluïsos de Gràcia; els Lluïsos d'Horta; i el Museu Geològic del Seminari de Barcelona.

La d'enguany ha estat la primera edició de la concessió d'aquesta distinció que, a partir d'ara, s'atorgarà anualment.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.