Vés al contingut
Catalunya Religió

(Direcció General d'Afers Religiosos) El director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, ha estat aquest dimarts a Vic per conèixer de primera mà l’evolució de les obres en curs a l’antic convent de Santa Clara. El projecte que promou l’associació Seminari del Poble de Déu (SPD) vol rehabilitar i reconvertir les edificacions existents en el futur Centre Santa Clara, un centre internacional de pensament i recerca de l’ésser humà, inspirat en l’espiritualitat cristiana i la catalanitat.

L’edifici, ubicat a la Plaça de la Malla, 3, de Vic, és al centre de la ciutat, molt a prop d’emplaçaments urbans emblemàtics coma ara la Catedral de Sant Pere, el Museu Episcopal, el Temple Romà o la Plaça Major. Vendrell s’hi ha desplaçat per delegació de la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega. Ha estat rebut per la presidenta i el secretari general de l’entitat, Lourdes Campi i Joan Perera, respectivament.

El projecte, dirigit per l’arquitecte Agustí Farrés, incorpora espais per a reunions i seminaris, sales de conferències i de simposis, a més d’oratori i dependències de menjador i de convivència, nous espais ideats per afavorir l’intercanvi cultural, el foment del diàleg acadèmic i la intervenció i participació d’especialistes d’arreu. La primera planta de l’edifici acollirà les dependències de les dues comunitats permanents de fidels que està previst que s’allotgin al Centre.

SPD és una associació privada de cristians erigida canònicament a Barcelona l’any 1977 pel cardenal Narcís Jubany. L’objectiu principal d’aquesta entitat és oferir a la societat una escola permanent de formació integral que, més enllà de la riquesa intel·lectual, incorpori els valors de la sociabilitat, la interculturalitat i la responsabilitat ètica.

Vendrell també ha visitat prèviament el bisbat de Vic, on s’ha reunit amb el bisbe Romà Casanova, i la Casa dels Claretians, on ha fet un recorregut pel museu i la cripta d’aquesta institució.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.