Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

Vídeo/s

(Bisbat de Solsona) El dilluns 31 d’agost ha mort als 65 anys Ramon Cabana i Vilardell, prevere del bisbat de Solsona, rector de Gargallà i Clariana. Cabana va patir un infart que li va provocar la mort mentre pujava amb uns amics a la muntanya del Canigó.  

Nascut a Les Lloses el dia 10 de maig de 1950,  va començar els estudis eclesiàstics al Seminari de Solsona i a la Facultat de Teologia de Barcelona l'any 1962; el dia 25 d’abril de 1975 va ser ordenat prevere a la parròquia de Balsareny, el seu primer destí.   

L’any 1977 fou nomenat delegat diocesà del Moviment de Joventut, i el 1980 membre de la delegació diocesana de Pastoral Familiar; l’any 1982 fou destinat a Bagà, i l'any següent se n’anà a Solsona com a delegat diocesà de Joventut; El 1987 formà part de l’equip parroquial de Solsona.

El 1989 el destinaran a les colònies de Valls i Palà i les parròquies de Torroella i Coaner. L’any 1990 fou nomenat membre de l’equip parroquial de Navàs i el 1993 rector de la parròquia de Gironella. L’any 1999 fou destinat a Sant Jordi de Cercs i les parròquies agrupades. L’any 2001 fou nomenat rector de Gargallà i Clariana. L’any 2005 fou elegit membre del consell Presbiteral.       

Actualment, també col· laborava pastoralment a les parròquies de Sorba, Su i Freixinet. Cabana havia escrit alguns llibres, havia estat professor a Gironella i Súria i també voluntari de presons. L'enterrament serà el divendres 4 de setembre, a les 6 de la tarda a l'església de Cardona, després dels tràmits per la repatriació del cos del difunt en territori francès.