Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri – CR) Amèrica Llatina és una de les regions del món en les que més s’ha aprofundit la doctrina social de l’Església. Les emergències socials del continent han portat a molts intel·lectuals a buscar criteris i respostes en la proposta social del cristianisme. Javier Iguíñiz, professor d’economia de la Universitat Catòlica del Perú, forma part d’aquest grup de professionals que no han volgut renunciar al seu compromís preferencial pels pobres.

Iguíñiz és actualment president del Moviment d’Internacional d’Intel·lectuals Cristians, el MIIC-Pax Romana. Convidat pels grups de Pax Romana a Catalunya, la setmana passada va participar en diversos actes de Justícia i Pau i del Moviment de Professionals Catòlics.

Iguiñíz insisteix en el que el criteri final de la doctrina social és que el centre està en la dignitat de la persona, un criteri que cal tenir molt present en un context d’ajustos econòmics i de reducció de la despesa pública. Conceptes que aquests dies també volen fer presents les diverses entitats cristianes que participen en el Fòrum Social Mundial.

El president de Pax Romana també afirma que quan l’Església s’acostuma a tractar amb les convençuts perd la seva raó de ser: “Jesús no va venir per convèncer als qui ja estaven convençuts”. Per això reclama “una església de frontera i de missió atenta als dilemes de cada època, i no centrada en processos angoixats per la cohesió interna”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.