Vés al contingut

notícies relacionades

100 anys de Pax Romana: per una Església participativa i en defensa dels drets humans

(Alba Sabaté –CR) Era el juliol del 1921 quan un grup de joves estudiants universitaris catòlics de 23 països es reunien a Friburg (Suïssa). En un món encara sacsejat per la Primera Guerra Mundial, el seu objectiu era bastir ciments d’encontre i de pau entre els joves que havien lluitat en el conflicte. Es tractava de crear una xarxa d’estudiants universitaris al servei de l’evangelització i de la pau.

Josep Maria Gasch, cristià i jurista al servei dels febles

(Eudald Vendrell –CR) Aquesta setmana ens ha deixat en Josep Maria Gasch i Riudor, als 80 anys i després d’una llarga malaltia. Cristià compromès i jurista de vocació i professió, va esmerçar la seva fe i la passió per la justícia al servei de la gent feble i descartada, amb l’afany de bastir una societat millor per a tothom, justa i lliure. Va iniciar el seu compromís en la resistència antifranquista des de la seva època d’estudiant de dret, on va conèixer la seva esposa, companya de vida i mare dels seus tres fills, l’Angelina Hurios.

Barcelona acollirà l'Assemblea Mundial d'intel·lectuals catòlics

(MPCB) Del 28 d'octubre a l'1 de novembre Barcelona acollirà la 32ena Assemblea Mundial del Moviment Internacional d'Intel·lectuals Catòlics-Pax Romana. Aquesta xarxa mundial, reconeguda per la Santa Seu i amb gairebé un segle d'història, reunirà a Barcelona més de 100 representants d'una trentena de països dels cinc continents.

Pax Romana: un temps eclesial que demana comprometre's

(Jordi Llisterri -CR) Al final de la transició va fer fortuna aquella expressió de "contra Franco vivíem millor". Costa menys protestar que construir. Es podria fer un nou paral·lelisme amb temps eclesial que ha obert el papa Francesc.  Quan els teòlegs se senten més alliberats i ja no hi ha notes doctrinals contra els díscols, quan ja no parla ningú de Lefebvre, quan ja no es discuteix si el Vaticà II va ser un Concili de reforma o de ruptura... toca una cosa més complica. Toca comprometre's.

panoràmica

Veure la fe