Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR) Els joves catalans que assisteixen a la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) amb el papa Francesc ja són a Polònia. En total, uns 3.000 joves s'ha desplaçat fins a Cracòvia en el pelegrinatge organitzat pel Secretariat Interdiocesà de Joventut de la Conferència Episcopal Tarraconense, que agrupa les delegacions de joventut dels bisbats catalans.

Aquest dimarts al vespre els joves participaran en el festival d'inici de la JMJ a la localitat de Bochnia, on es trobaran amb joves de tot el món. Però el pelegrinatge ja es va iniciar el cap de setmana amb la sortida des de les diverses diòcesis catalanes. Alguns grups s'hi van incorporar uns dies abans per participar en les estades previes a les diòcesis d'acollida, una experiència que es va viure a Catalunya durant la JMJ de Madrid.

En els primers dies a Polònia els joves catalans han fet dues de les visites més significatives del viatge: al santuari més important del país, Czestochowa, que acull una Mare de Déu negra; i als camps de concentració d'Auschitz i Birkenau. Dilluns també van visitar Wadowice, on va néixer i va ser batejat Joan Pau II, i al vespre van celebrar una eucaristia presidida per l'arquebisbe Jaume Pujol coincidint amb la festivitat de Sant Jaume.

A més de l'arquebisbe de Tarragona, els vuit bisbes catalans que participaran a la trobada són Joan Josep Omella de Barcelona, Romà Casanova de Vic, Xavier Novell de Solsona, Josep Àngel Sàiz i Salvador Cristau de Terrassa, Francesc Pardo de Girona, i Enrique Benavent de Tortosa. La trobada es pot seguir aquests dies amb intensitat a través de les xarxes socials de les diverses delegacions de joventut de Catalunya.

El papa Francesc arribarà a Polònia aquest dimecres i dijous a la tarda tindrà la primera trobada amb els joves. L'agenda del papa també inclou el peregrinatge a Czestochowa i la visita als camps Auschwitz i Birkenau. Les jornades es tancaran diumenge al matí amb una missa multitudinària. El papa també compartirà amb els joves el vespre de divendres amb un Via Crucis i el de dissabte amb un vetlla d'oració. Els actes es podran seguir en directe per CatalunyaReligió.cat

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.