Vés al contingut
Catalunya Religió

(Maristes) La família Marista celebra del 17 al 23 de juliol a Lió la Trobada Internacional de Joves Maristes –l'EIJM–. Sota el lema 'Dear to Dream', les quatre branques de la Família Marista, que inclou les Germanes Maristes, les Germanes Missioneres de la Societat de Maria, els Pares Maristes i els Germans Maristes- s'apleguen a la ciutat francesa amb l'objectiu de perllongar el somni que va inspirar l'inici de l'Institut. Des de Catalunya participen cinc joves.

Diversos són els motius que porten a centenars de joves de tot el món a Lió: promoure l'articulació i integració dels joves de les quatre branques Maristes, la celebració del bicentenari de la promesa de Fourvière, el bicentenari de la fundació de l'Institut dels Germans Maristes, i la Jornada Mundial de la Joventut a Cracòvia.

El 23 de juliol de 1816, dotze aspirants a la Societat de Maria –nom oficial de l'Institut Marista– van pujar al santuari marià de Fourvière i fan allà una declaració de compromís, una promesa, per fundar la Societat de Maria.

La Trobada Internacional d'aquests dies serveix "per fer camí amb ells, apropar-se al foc que els va portar a aquell compromís i a descobrir els propis focs de vida".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.