Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(Arquebisbat de Tarragona) Aquest proper dissabte 1 d’abril s’iniciarà l'any commemoratiu de Mossèn Ramon Muntanyola amb motiu del centenari del seu naixement a l’Espluga de Francolí, el seu poble natal. Fins a finals d’any s’han programat una trentena d’actes literaris, musicals i culturals per aprofundir en la seva obra i persona a municipis com Tarragona, Reus, La Selva del Camp, Salou o Vila-seca entre d’altres.

Dilluns es va presentar el programa d’actes del Centenari de Ramon Muntanyola i Llorach (L’Espluga de Francolí 1917- Barcelona 1973) al Palau de la Diputació de Tarragona en un acte encapçalat pel president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; que ha comptat amb l’assistència de l'arquebisbe, Jaume Pujol; l’alcalde de l’Espluga de Francolí, David Rovira i el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs. També hi ha assistit l’historiador Josep M. Vallès, coordinador d’aquest Centenari i el president dels Gogistes Tarragonins, Carles Baches.

En la presentació s’ha destacat la figura de mossèn. Ramon, un home polièdric que, a part de la seva tasca pastoral, va destacar pel seu compromís social i per la seva activitat literària. Capellà, escriptor i poeta guardonat dues vegades als Jocs Florals, mossèn. Muntanyola també va ser un gran defensor de la llengua catalana.

A més de les conferències i taules rodones el mes de juliol s’inaugurarà una exposició al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí i al llarg de l’any es presentaran diferents publicacions entre les quals hi figura Dia vindrà. Antologia poètica de Ramon Muntanyola, a càrrec de Joan M. Pujals o la reedició del llibre Vidal i Barraquer, cardenal de la pau escrita i revisada per mosse`n. Ramon Muntanyola.

L’acte de cloenda del Centenari tindrà lloc al Monestir de Santa Maria de Poblet.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.