Vés al contingut
Catalunya Religió

(Claretians) El novembre de 2013, el tifó Haiyan va causar greus danys a diversos països de l’Àsia. Els Claretians de Filipines es van mobilitzar immediatament per ajudar els més afectats de la ciutat i regió d’Ormoc. Els Claretians de Catalunya hi van cooperar a través de l’ONG Enllaç Solidari, aportant, en la fase d’emergència, 25.970 euros.

Un cop passada la primera emergència, va començar el treball de reconstrucció. Ara, passats més de dos anys i mig, els Claretians de Filipines fan balanç de les accions realitzades.

S’han pogut reconstruir més de 800 cases. La majoria d’elles, comptant amb la mà d’obra de les mateixes famílies, a les quals s’ha facilitat els materials de construcció. Només s’han contractat professionals de la construcció en el cas de cases per a persones grans o malaltes.

El més important, però, és el treball que es fa amb les persones, ajudant-les a superar la tragèdia, oferint acompanyament mèdic i personal. I reforçant la xarxa de les Comunitats Cristianes de base en tota la regió. S’han ofert també beques d’estudi per a joves i s’ha iniciat l’atenció a la gent gran. Hi ha en marxa importants projectes de capacitació per a la producció agrícola i de bestiar.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.