Vés al contingut
Catalunya Religió

(ANS - Alep) -"Aquí, tot és confusió, ningú entén res, la mort està a tot arreu, ningú aconsegueix entendre que està succeint, ja no sabem en qui confiar. Estàvem preparant amb els joves una obra de teatre per celebrar a Don Bosco i la vam haver de suspendre perquè diversos d'ells van morir durant els bombardejos ". Amb paraules entretallades ens explica el pare Luciano Buratti, un dels tres salesians que viuen a la casa salesiana d'Alep a Síria.

Des de fa tres anys que es combat constantment a la ciutat. "Totes les nits cauen bombes en els diferents veïnats, tots els dies sabem d'algú que ha perdut un familiar o un ésser estimat" -continua el Buratti relatant seu testimoni mentre de fons se sent la cridòria dels nois al pati de l'oratori jugant.

Quan se li consulta per la situació concreta de la casa salesiana diu: "La nostra comunitat ha optat per continuar amb les seves activitats com si no passés res; tractem d'oferir a les famílies un lloc on es respiri estabilitat i harmonia tot i que sigui enmig del caos. Per tant, les activitats de la parròquia i l'oratori segueixen el seu curs normal com ho fèiem abans dels enfrontaments. Aquesta és una de les poques estructures que encara segueix funcionant amb certa normalitat".

La situació dels cristians és especialment difícil i només pensen en escapar. Els que tenen diners i poden abandonar la Síria ja ho han fet, els altres busquen refugi en altres ciutats més segures, però són molts els que no tenen cap possibilitat i es queden a Alep.

"Tenim molta feina; ha augmentat el flux de persones que vénen a la parròquia sol·licitant nostres serveis religiosos, buscant a Déu i també una mica de consol. Gràcies a Déu, els salesians ens trobem bé i rebem alguna ajuda que es distribueix entre unes 200 famílies que a la nostra parròquia han perdut tot."

Es calcula que actualment queden a Alep prop de dos milions d'habitants. Ha estat un símbol mil·lenari de la convivència pacífica entre cristians i musulmans; avui només esperen sobreviure a Alep.

Els salesians de Alep animen a dues obres, Sant Jordi, a Alep, i Sant Joan Bosco, a Kafroun, amb els seus respectius oratoris, una casa d'acollida i una parròquia. Totes estan funcionant plenament al servei de la gent.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.