Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

El capellà de Solsona Xavier Novell és el nou bisbe de Solsona. Aquest dimecres a les 12 s’ha anunciat oficialment i s'ha presentat en una roda de premsa a la seu del bisbat. Novell succeeix al bisbe Jaume Traserra que va presentar la renuncia fa poc més d’un any.

Xavier Novell i Gomà, té 41 anys i és el bisbe més jove de Catalunya. És capellà des del 1997, quan va ser ordenat pel bisbe Antoni Deig. L’any 1995 va participar en les sessions del Concili Provincial Tarraconense i quan Traserra va ser escollit bisbe de Solsona el 2001 va ser nomenat secretari particular.

Va estudiar a Roma teologia dogmàtica i va fer el doctorat sobre la relació entre Creació i salvació en la teologia moderna dirigit de Lluís Ladaria, actualment secretari de la Congregació per a la Doctrina de la Fe. 

Actualment Xavier Novell era vicari episcopal, canonge de la catedral de Solsona i professor de la Facultat de Teologia de Catalunya. Novell és el primer capellà format al Seminari Interdiocesà de Catalunya que és escollit bisbe.

Novell prové d'una família de Tàrrega molt implicada a la diòcesi i recentment el seu pare va ser admés al diaconat, després de dirigir durant diversos anys l'escola de formació de la laics de Solsona.