Vés al contingut
Catalunya Religió

(Glòria Barrete –CR/Montcada i Reixac) Auditori de l'escola La Salle de Montcada ple; germans, professors, educadors de la Fundació Comtal, treballadors de la institució, voluntaris de Proide i, inclús, alguns nens. Tots units en una jornada per un mateix motiu: potenciar i animar la missió lasaliana, la missió que Sant Joan de La Salle va configurar i que aquest dissabte ha aplegat a unes dues-centes persones lasalianes a l'Àgora 2014, una jornada que enguany portava per lema És a les teves mans.

La missió compartida no és un concepte nou per la congregació de La Salle, "ja fa anys que hi treballem", afirma el Germà Jesús Miguel Zamora, visitador del Districte dARLEP, que engloba Catalunya. Zamora recorda que "La Salle és una congregació laïcal des dels orígens" i és per això que no li tremola la veu quan afirma que la missió compartida és un procés de "no retorn que, a més, crea sinergies molt creatives quan treballen plegats seglars i germans".

Una missió, lasaliana, que a l'escola La Salle de Sant Celoni la tenen com a buc insígnia, ja que allà no hi ha comunitat de germans i és el claustre de professors qui s'encarrega de "vetllar pel carisma de La Salle i provocar que la gent pugui sentir-se com en família", comenta la seva directora, Maria Àngels Laparte. Un treball, el dels laics, que a La Salle pren força a través de la figura dels associats. "Es tracta d'un seglar compromès amb la missió, que ho explicita públicament igual que ho fan els germans", explica el Germà Josep Guiteras, visitador auxiliar de La Salle Catalunya i que compta amb espais de formació propis per a desenvolupar la vocació.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.