Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Les IX Jornades sobre el salvament de vides durant la Guerra Civil que organitza el Memorial Democràtic tractaran, en aquesta ocasió, de l’ajuda humanitària dels quàquers durant el conflicte. L'acte ha estat organitzat amb la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat.

La Societat d’Amics, o quàquers, és una comunitat evangèlica fundada al segle xvii i estesa, sobretot, als Estats Units d’Amèrica. Els caracteritza l’ajuda a totes les víctimes de tots els bàndols de qualsevol conflicte bèl·lic. Durant la Guerra Civil, van ajudar molts infants refugiats de l’Estat espanyol. El seu pacifisme va ser reconegut amb el premi Nobel de la Pau l’any 1947.

En les jornades que es faran aquest dijous a la tarda a Barcelona, la doctora Rosa Serra explicarà als assistents la tasca solidària i compromesa realitzada pels quàquers durant aquells anys de conflicte. Serra és autora del llibre Entre dos focs (Gayata Ediciones, 2009). El volum, que recull les veus de diversos testimonis, és fruit d’una exhaustiva recerca al voltant del treball humanitari dels quàquers durant la Guerra Civil.

Aquesta jornada s’inclou dins del cicle Jornades de Salvaments de Vides que té com a objectiu divulgar les actuacions de persones i institucions que van actuar desinteressadament, en un context de guerra, per ajudar, encara que aquesta actitud íntegra posés en perill, de vegades, la pròpia vida. El Memorial Democràtic ha publicat recentment Llums enmig la barbàrie. Memòries sobre el salvament de vides durant la Guerra Civil, amb les aportacions dels especialistes i testimonis que han participat en les jornades anteriorment organitzades.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.