Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

El portaveu de la Santa Seu, Federico Lombardi, ha publicat aquest divendres un editorial a la pàgina de Ràdio Vaticana valorant les conseqüències de la polèmica sobre els abusos a menors i de com han marcat la Setmana Santa. Lombardi conclou que ja no hi ha marxa enrera per “continuar aplicant amb decisió i veracitat els procediments adequats del judici canònic dels culpables i de col·laboració amb les autoritats civils pel que fa a les seves competències judicials i penals”. Segons el portaveu del papa “només així es pot pensar en reconstruir efectivament un clima de justícia i la plena confiança en la institució eclesial” i per això “la transparència i el rigor s'imposen com exigències urgents d'un testimoni de govern savi i just de l'Església”.

Lombardi també apunta com instrument de prevenció de les conductes impròpies dels capellans “la formació i selecció dels candidats al sacerdoci, i més en general del personal de les institucions educatives i pastorals”.  Una formació i selecció que s’ha de fer en context on “conquerir una sana maduresa de la personalitat, també des del punt de vista de la sexualitat, ha estat sempre un repte difícil, però avui ho és encara més (...) Es tracta de redescobrir i reafirmar el sentit i la importància del significat de la sexualitat, de la castedat i de les relacions afectives en el món d'avui, en formes molt concretes i no només verbals o abstractes”.

El portaveu de la portaveu del papa i director de Ràdio Vaticana comença l’editorial parlant de l’atenció a les víctimes dels abusos i la necessitat de “seguir buscant la veritat i la pau per als ofesos”. Lombardi també lamenta com s’ha enforcat la polèmica en els mitjans de comunicació i que s’hagi hagut d’anar “responent amb paciència a l'aparició -gota a gota- de ‘revelacions’ parcials o presumptes que tracten de minvar la credibilitat [del papa] o la d'altres institucions i persones de l'Església”.