Vés al contingut
Catalunya Religió
planellas-exhortació-1
Fotografia: Arquebisbat de Tarragona.
Galeria d'imatges

Arquebisbat de Tarragona Aprofitant la celebració d'enviament dels agents de pastoral que l'arxidiòcesi de Tarragona ha celebrat aquest diumenge, l'arquebisbe Joan Planellas ha presentat la seva tercera exhortació pastoral. Titulada Heu estat fills, sigueu també mares, el text parla de la "maternitat pastoral" i la importància que l'Església "obri les portes de casa seva".

Durant l’homilia, l’arquebisbe Planellas ha explicat que amb el títol de la nova exhortació, una frase de sant Agustí, vol fer valdre el nom de "mare" aplicat a l’Església. En aquest sentit, ha parlat d'una "maternitat pastoral que abasta tots els aspectes espirituals i evangelitzadors de la vida dels creients".

Al voltant d’aquesta maternitat de l’Església, l’arquebisbe ha assegurat, com ja ha afirmat en moltes ocasions el papa Francesc, que "l’Església és i ha de ser una mare que obre les portes de casa seva no sols perquè hi entrin més fills, sinó també perquè els qui ja viuen en aquesta llar ho facin fraternalment i surtin a l’encontre de tots".

Un dels reptes pastorals de l'arxidiòcesi de Tarragona és “accentuar el treball amb els joves”

A partir d’aquest concepte, l’Exhortació pastoral desenvolupa alguns dels reptes pastorals que ha d’afrontar l’arxidiòcesi de Tarragona. L’arquebisbe ha explicat que, entre altres, parla sobre alguns aspectes que cal "accentuar en el treball amb la joventut", com ara "procurar constituir grups de joves allà on pensem que poden sentir-se acollits i acompanyats, i que poden viure la fe en el marc de la fraternitat cristiana".

A l’exhortació també parla d’un procés evangelitzador ad intra, que fa referència a l’acollida d’aquelles persones que "s’atansen a la parròquia a demanar algun servei concret", un moment que ha definit de "privilegiat" i que requereix una preparació de les persones que formaran l’equip d’acolliment i també dels espais on es produirà. En aquest punt, Planellas ha remarcat la necessitat que "almenys en un lloc de cada arxiprestat hi hagi una església amb les portes obertes, on es pugui trobar un mossèn per a la confessió i l’acolliment espiritual".

Enviament dels agents de pastoral i presentació de les prioritats pastorals

Durant la darrera part de la celebració ha tingut lloc la pregària d’enviament dels agents de pastoral i el vicari general de l'arxidiòcesi, Joan Àguila, ha presentat el document de les prioritats pastorals per a aquest curs 2023-2024. "Una línia pastoral clara que ha de garantir la unitat d’acció i la comunió en la pastoral de tota l’Església diocesana", ha dit. El document s’estructura en cinc àmbits diferents: la vivència de la fe, la fraternitat, la celebració, la caritat i l'evangelització.

Ja com a final d’aquesta celebració d’enviament, l’arquebisbe ha entregat l’exhortació pastoral a tots els assistents, a més del document de les prioritats pastorals i les orientacions generals de les unitats pastorals. Delegats diocesans, directors de secretariats, catequistes, membres dels consells parroquials, voluntaris de les Càritas i de les diverses realitats de l’Església que peregrina a Tarragona han assistit a aquesta pregària de vespres que ha presidit Planellas.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.