Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu) El nomenament del germà Amador Fernández com a nou superior provincial de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu ha tingut lloc durant l'assemblea provincial de l'orde celebrada a Granada, sota el lema "Avançant en la Hospitalitat", en la què també ha tingut lloc la proclamació del decret de constitució de la província Sant Joan de Déu d'Espanya.

En la seva primera intervenció, Fernández ha manifestat que "les meves primeres paraules després d'assumir aquest servei per l'Orde Hospitalari a Espanya són per portar a la memòria a Sant Joan de Déu, la seva vida és model per a la consagració dels germans i inspira també la vocació a l'hospitalitat dels nostres col·laboradors".

El superior general de l'Orde Hospitalari, Jesús Etayo, en el discurs d'obertura de l'assemblea ha volgut ressaltar que "el que ens ha portat fins aquí i el que veritablement ens uneix i dóna sentit a tot el que fem és l'hospitalitat , el servei i la compassió amb tots els que pateixen" i ha tingut un record especial "per als que estan patint la pandèmia del coronavirus i les seves conseqüències a tots els nivells". Etayo ha insistit que amb la unió en la província Sant Joan de Déu d'Espanya "estem cridats a seguir creixent i avançant".

El superior general veu aquesta unificació com "una oportunitat per sumar potencialitats per realitzar el somni de Sant Joan de Déu en tota la seva plenitud" des del compromís, la fe, l'audàcia, l'esperança i la confiança. I ha afegit que "l'hospitalitat és el tot d'aquest projecte, sempre oberta per innovar formes i models nous que responguin a les necessitats de les persones pobres i malaltes".

En aquesta mateixa assemblea i després del nomenament del superior provincial, també s'han designat als sis germans del consell provincial, que es constitueix amb sis consellers, els germans José Luis Fonseca Bravo, José Ramón Pérez Acosta, Juan José Avila Ortega, José Miguel Valdés Gran, Moisés Martín Boscá i Benigne Ramos Rodríguez.

En aquesta assemblea, a més del superior general, Jesús Etayo, han participat Joaquim Erra, conseller general de l'àrea animació Europa; així com els col·laboradors, Dolors Saenz, directora econòmica-financera i coordinadora de la junta de govern provincial d'Aragó; Juan José Afonso, director de centres de la província Bètica, i Iria Atienza, directora econòmica-financera de la província de Castella i algunes persones convidades. A causa de el context sanitari, l'aforament ha estat molt reduït, de manera que la resta de germans i col·laboradors de l'OHSJD han pogut participar i seguir l'assemblea de forma telemàtica.