×

Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Pere Tarrés) Des de principis del mes d’agost la Fundació Pere Tarrés ofereix un nou alberg a la localitat de Les Cases d’Alcanar: l’Alberg dels Josepets. Aquest nou equipament forma ja part de l’oferta de la Fundació adreçada a famílies i també a grups escolars, de lleure o esportius que busquin un espai acollidor on descansar uns dies.

L’Alberg dels Josepets és propietat de l’Ajuntament d’Alcanar i la gestió ha estat adjudicada a la Fundació Pere Tarrés a través d’un concurs públic. Va  ser al 2011 quan el consistori va aprovar la remodelació d’aquest edifici amb la voluntat de posicionar el municipi com a destinació juvenil i familiar. L’edifici, que ja havia funcionat anteriorment com a casa de colònies en els seus inicis, va obrir les seves portes el passat dilluns 6 d’agost i ja ha començat a acollir els primers hostes. Jordi Inglés, director del Servei de Colònies de Vacances de la Fundació Pere Tarrés, destaca que ja hi ha vàries famílies que han reservat per passar uns dies de descans dins del programa Vacances en família que ofereix la Fundació.

Per fer-lo més actual i acollidor, les obres de remodelació han costat de tres fases: la primera estructural i de remodelació de la façana, la segona de redistribució interior i instal·lació de sistemes elèctrics i fontaneria i una tercera d’equipament interior. L’alberg ofereix 76 llits repartits en 20 habitacions, adaptades per a persones amb diversitat funcional, i una amb un despatx annex per a mestres o educadors que vinguin amb grups escolars o de lleure. També disposa de cuina i menjador, sales de televisió, de lectura i multi usos, aula d’informàtica, taller i aula d’audiovisuals. A la part superior s’ha habilitat una terrassa amb vistes a mar i muntanya i al municipi de Les Cases d’Alcanar.

Tant des del consistori com per part de la població, l’apertura de l’alberg ha estat molt ben acollida ja que s’espera revitalitzar el municipi i atreure tant a famílies com a grups escolars, de lleure, esportius o associatius. De fet, durant el cap de setmana previ a la seva apertura al públic es va fer una jornada de portes obertes, que va comptar amb la presència del regidor de Turisme d’Alcanar, Jordi Monfort, i de la regidora d’Urbanisme, Ivette Fibla.

L’alberg es troba en la zona del consultori i l'escola i està inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya i catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

La Fundació Pere Tarrés gestiona actualment una xarxa de més de 100 instal·lacions entre albergs i cases de colònies que van registrar gairebé 255.000 estades durant el 2017.