Vés al contingut
Catalunya Religió
festa-sant-ignasi
Fotografia: Jesuïtes.

CR Amb motiu de la festa de Sant Ignasi, que els jesuïtes celebren cada 31 de juliol, el provincial de la Companyia de Jesús a Espanya, Enric Puiggròs, ha subratllat que la festa és un bon moment per "donar gràcies i reconèixer". Ho ha fet en un comunicat que ha publicat aquest mateix dilluns al matí.

Puiggròs convida la família jesuïta a centrar-se en les dues paraules: reconèixer i agrair. "La capacitat de fer veritat a la nostra vida implica moments de valentia especial", diu sobre la primera paraula. Per a ell, reconèixer és tornar "una vegada i una altra" al coneixement d'una cosa "que mai no és prou coneguda". "El verb ens recorda que, des de l'espiritualitat ignasiana, el coneixement sempre és intern, perquè passa necessàriament pel cor", assegura el provincial de la Companyia de Jesús a Espanya.

“Un agraïment sense reconeixement implica un ús buit de les gràcies”

Sobre l'agraïment, Puiggròs recalca que és l'actitud d'assumir que "som persones creades des de l'amor". Demana agrair "pel bo com a regal i pel no tan bo com a oportunitat". 

Amb tot, subratlla que el reconeixement sense agraïment és "un exercici racional buit d'ànima pur". "I un agraïment sense reconeixement implica un ús buit de les gràcies per l'expressió que Déu ens precedeix a la nostra vida", diu.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.